”Cum numesti situatia în care ti se iau banii abuziv? Usã de bisericã sau hotie la drumul mare ?”

Afluxul mare de pensionari cãtre Petrila se datoreazã multiplelor cazuri care au creat scandaluri la CAR Pensionari Petrosani, prin persoana presedintelui Iuliu Pavel, dar si datoritã unor articole statutare introduse ”curveste”, ce pot fi pe lângã lege.

2_1siteCa urmare a numãrului crescut de cereri de înscriere la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Petrila, cereri venite de la oameni care au domiciliul în Petrosani, CAR Pensionari Petrila îsi va deschide un punct de lucru si în Petrosani Nord.

”De la începutul acestui an avem 95 de noi membri, iar numãrul împrumuturilor, în nici douã luni, este de peste 200. Cei care au venit la noi, au invocat conditionãrile ajutoarelor acordate si lipsa de încredere în alte institutii de acelasi gen. Noi îi primim cu bratele deschise, pentru cã ajutorul este… reciproc, fireste! Pe lângã ajutoarele în bani acordate membrilor aflati în situatii dificile, se mai acordã reduceri la excursii, la bilete de bãi si interventii chirurgicale, pentru protezã dentarã sau auditivã, apoi se acordã ajutoare de deces urmasilor. Avem destule modalitãti de ajutorare a celor în vârstã, aflati în nevoie, sigur nu atât cât ne-am dori noi” – a declarat Martin Borsa, presedinte CAR Pensionari Petrila.

Pensionarii au fãcut plângeri la DNA

Afluxul mare de pensionari cãtre Petrila se datoreazã multiplelor cazuri care au creat scandaluri la CAR Pensionari Petrosani, prin persoana presedintelui Iuliu Pavel. Ultimul dintre ele fiind ajutorul de deces conditionat de cumpãrarea efectelor funerare, drept  pentru care s-a diminuat drastic suma cuvenitã pentru cã Statul CAR Pensionari Petrosani a introdus un articol ”curvesc” care poate fi pe lângã lege, dacã ar fi luat la bani mãrunti.

Conform Legii 540/2002, privind functionarea caselor de ajutor reciproc ale pensionarilor, ”contributia pentru fondul de ajutor de deces se restituie urmasilor membrului care a decedat”, fãrã a fi conditionatã diminuarea acestei contributii de prevederi statutare abuzive, care sã oblige contizantul în ”a face”, spun juristii. În acordarea ajutoarelor de deces de la Petrosani, Iuliu Pavel &Co. au stabilit o regulã protectionistã de genul ”dacã nu cumperi totul de la mine, nu-ti mai dau banii tãi” si asta în conditiile în care CAR Pensionari Petrosani a rulat ani de zile cotizatia respectivã obtinând venituri însemnate din dobânzi, în acest caz fiind vorba de 55 de ani de contizatie.

”Cum sã numesti situatia în care ti se iau banii abuziv? Usã de bisericã sau hotie la drumul mare? Iuliu Pavel se bazeazã pe faptul cã nu-i face nimeni nimic si nici nu are dreptul nimeni sã se bage în gestiunea lui atâta timp cât plãteste dãrile la stat, deci nu a fraudat bugetul de stat. Asa spune el. Dar când ne fraudeazã pe noi, nu intereseazã pe nimeni? Plângerea fãcutã de pensionari la D.N.A., de aproape trei ani, încã nu are nici un rãspuns. Noi nu avem nici o sperantã în justitie, suntem fãrã apãrare într-un

asa-zis Stat de Drept” – spune un grup de pensionari într-o scrisoare deschisã adresatã procurorilor DNA Hunedoara.

Ileana Firtulescu

Advertisements

7 comentarii la „”Cum numesti situatia în care ti se iau banii abuziv? Usã de bisericã sau hotie la drumul mare ?”

 • 1 martie 2013 la 08:38
  Permalink

  SINCERE FELICITARI DOAMNEI ILEANA FIRTULESCU ! CAND IN URMA CU 6 ANI,AM FACUT PUBLICE O PARTE DINTRE TERTIPURILE CU AJUTORUL CARORA PAVEL GHE.IULIU SPOLIA ASOC.PENS.PETROSANI,S-AU GASIT DESTUI SA MA ACUZE DE CALOMNIE. INTRE TIMP, AM DOVEDIT CA DE FAPT DIN VISTERIA ASOCIATIEI AU DISPARUT MILIARDE DE LEI (VECHI), FAPT DETERMINANT IN : -SCADEREA PUTERII FINANCIARE A ACESTEIA,IN CUANTUMUL TOT MAI MIC AL BENEFICIILOR ANUALE,IN SCADEREA VALORICA A DEPOZITELOR BANCARE… FAPTUL, ARE REZONANTA IN PLAFONAREA CREDITELOE SOLICITATE DE MEMBRII COOTIZANTI (MAX.3000 LEI).IN PREZENT,DUPA REDUCERILE DRASTICE DE PERSONAL,PAVEL SI GRUPAREA INFRACTIONALA PE CARE O CONDUCE,AU LUAT MASURA REDUCERII PROGRAMULUI DE LUCRU LA 4 ORE/ZI. ASTA DUPA CE, LUNA DE LUNA, SALARIILE TOT MAI „SUBTIRI” ABIA-ABIA SUNT ACHITATE.SI CAND TE GANDESTI CA,IN URMA CU 4-5 ANI ASOC.PENS. AVEA PESTE 55 DE ANGAJATI CU RETRIBUTII MEDII DE PESTE 14 MIL LEI VECHI LA CARE SE ADAUGAU CELE 2 SALARII (DE CONCEDIU+AL 13 LEA) SI NUMAI… 12 SPORURI SALARIALE….ACU VREO 2-3 ANI IN URMA, CREDITELE DE 2-300 MIL. LEI VECHI SE ACORDAU SI DACA NU ERAI MEMBRU AL ASOCIATIEI SI DACA VENITUL PE FAMILIE ERA DE 4 MIL.LEI VECHI PE LUNA.

 • 1 martie 2013 la 08:56
  Permalink

  DORESC SA REAMINTESC FAPTUL CA, PENTRU TOATE AFIRMATIILE MELE CU PRIVIRE LA ACTUL SPOLIERII FINANTELOR ASOCIATIEI PENSIONARILOR PETROSANI DE CATRE O GRUPARE INFRACTIONALA ORGANIZATA (G.I.O.)CONDUSA DE CATRE PAVEL GHEORGHE IULIU, DETIN DOVEZILE MATERIALE ALE SAVARSIRII FAPTELOR DE NATURA PENALA DE CATRE MEMBRII GRUPARII. SUNT INDICII TEMEINICE PRECUM CA SI UNII FUNCTIONARI PUBLICI (REPREZENTANTI AI AUTORITATII STATULUI IN TERITORIU) AU FOST BENEFICIARII UNOR IMPRUMUTURI…NERAMBURSABILE.SUNT DISPUS SA PREZINT PERIODIC, PUBLICULUI CITITOR,DOCUMENTE CARE ATESTA FARA NICI UN DUBIU CA,UNII NOTARI,POLITISTI,PROCURORI,JUDECATORI NU SUNT CHIAR „STRAINI” DE …FRAUDAREA ACESTEI ASOCIATII, A CAREI MEMBRI AU SINGURA VINA, ACEEA DE A FI COTIZAT VREME DE 40,50 SAU PESTE 50 DE ANI . OAMENI BATRANI,BOLNAVI SI LIPSITI DE APARARE.NEPUTIINCIOSI SA SE LUPTE PENTRU DREPTUL LOR,JECMANITI IN CELE MAI ORDINARE MODURI DE CATRE AUTOINTITULATUL PRESEDINTE PAVEL GHE. IULIU. BUNICII NOSTRI,PARINTII SI UNCHII NOSTRI AU DEVENIT VICTIMELE SIGURE ALE UNOR INDIVIZI PROTEJATI DE AUTORITATILE UNUI STAT DE TIP MAFIOT. TREZITI-VA OAMENI BUNI SI NU MAI INGAIMATI IN NESTIRE „AVEM CE MERITAM”.

 • 1 martie 2013 la 10:19
  Permalink

  CATEVA ASPECTE SUNT RELEVABILE. ACTUL FRAUDARII NU AR FI FOST POSIBIL DACA:- SVICHIU VIOREL NU AR FI FALSIFICAT P.V./26.03.2005,PRIN CARE PAVEL GHE.IULIU S-A AUTOINTITULAT PRESEDINTE A.P.A.D.A.R.-PETROSANI;-MEMBRII BIROULUI EXECUTIV SI CEI AI COMITETULUI ASOCIATIEI S-AR FI OPUS IN MOD FERM TUTUROR INITIATIVELOR DESANTATE ALE LUI PAVEL IULIU,CU PRIVIRE LA INVESTITIILE DE MILIARDE,INOPORTUNE SI INUTILE;-PARTICIPANTII LA ADUNARILE GENERALE NU AR FI VOTAT „UNANIM” SI FARA A REALIZA CONSECINTELE;-AUTORITATILE LOCALE (SI NU NUMAI) AR FI EFECTUAT O MINIMA CERCETARE LA MOMENTUL CAND SUBSEMNATUL SEMNALA PUBLIC SI PRIN PLANGERI PENALE, EXISTENTA UNOR ASPECTE DE NATURA INFRACTIONALA, IN ACTUL MANAGERIAL AL PRES.ASOC.PENS.PETROSANI;-MEMBRII COTIZANTI S-AR FI OPUS PRIN TOATE MIJLOACELE LEGALE SI POSIBILE LA ACTIUNILE SI INITIATIVELE MEGALOMANE SI PARANOICE ALE LUI PAVEL IULIU;-PRESA AR FI DEMARAT O CAMPANIE SUSTINUTA SI EFICIENTA DE DEVOALARE A ACTIVITATII GRUPULUI INFRACTIONAL.PACAT CA MULTI PENSIONARI ISI VOR VEDEA FONDURILE SOCIALE MULT DIMINUATE SI DEVALORIZATE,IAR URMASII LOR VOR INCASA DE LA PAVEL CATIVA CREITARI CU TITLUL DE …AJUTOR DE DECES. AJUTOOOR ! ASOCIATIA SE PRABUSESTE,ZIC BABELE PRIVIND LA „DROBUL DE SARE” CE STA GATA SA CADA PE CAPUL LOR.DIXIT !

 • 2 martie 2013 la 17:59
  Permalink

  Am urmarit de ani de zile lupta acestui om cu caracatita intereselor ascunse ale lui Iuliu Gheorghe Pavel. Desi ironizat la inceput, ridiculizat acest OM, RUSU CONSTANTIN, ne-a aratat tuturor ca un caracter tenace invinge si cea mai mare piedica. L-a demascat pe Iuliu Gheorghe Pavel in numeroase aparitii prezentate in presa scrisa si vizuala, locala si nu numai, si in sfarsit adevarul si dreptatea au inceput sa iasa la iveala. Acest OM simplu dar de incredere a demonstrat ca poate fi mai bun decat un aparator angajat pe bani dar care nu pune suflet in sustinerea unor cauze(avocat). Ma gandesc aici la cazul domnului Miron Cosma care a fost „aparat” de catre „marele avocat” Graure care nu a cantat cum trebuie in sala de judecata infundandu-l pe Cosma pentru 10 ani de puscarie. Si pentru asta, analfabetul ia luat si bani pentru 10 ani furati din viata. Oricum, orice pasare pre limba ei piere.Daca acest OM Rusu Constantin l-ar fi aparat pe Cosma cred ca nu se intampla sa-i fie furati 10 ani de viata si imaginea terfelita. Domnule Rusu, felicitari, ati facut ce gramezi de avocati si procurori nu au putut face: sa-l demaste escrocul Pavel! Ne-ati demonstrat ca decat sa angajezi un avocat mai bine te pregatesti singur. sansele ca avocatii sa te vanda sunt mai mari decat sansele ca tu sa gresesti. Multa sanatate si multa putere sa luptati pentru dreptate si adevar. Valea Jiului va stimeaza si va este alaturi impotriva mafiotilor care o subjuga!

 • 2 martie 2013 la 19:34
  Permalink

  felicitari.costica

 • 3 martie 2013 la 20:18
  Permalink

  MULTUMESC FOARTE FRUMOS PERSOANEI CARE SEMNEAZA ,,MARIETA SARBU” PENTRU APRECIERILE FACUTE LA ADRESA SUBSEMNATULUI. DORESC SA-I TRANSMIT LA RANDUL MEU MULTA SANATATE SI SA O ASIGUR DE TOATA CONSIDERATIA MEA.DEASEMENEA,DORESC SA MULTUMESC FRUMOS SI PERSOANEI CARE SEMNEAZA ,,IONELA MITITELU”.REITEREZ MULTUMIRILE MELE, TUTUROR ACELORA CARE MI-AU FURNIZAT INFORMATIILE SI DOCUMENTELE ABSOLUT NECESARE DOVEDIRII FRAUDARII ASOCIATIEI PENSIONARILOR PETROSANI. SUNT BUCUROS SA CONSTAT CA TOT MAI MULTE PERSOANE S-AU DUMIRIT IN CEEA CE PRIVESTE INFRACTIUNILE SAVARSITE DE AUTOINTITULATUL PRESEDINTE AL A.P.A.D.A.R. PETROSANI,( ASOCIATIE CARE DIN PUNCT DE VEDERE LEGAL NICI NU EXISTA).FOARTE GRAV ESTE FAPTUL CA, UNII MAGISTRATI SE PREFAC A CERCETA SI JUDECA ,(CEEA CE DE FAPT ESTE O ESCROCHERIE DE TALIE NATIONALA). ASTA DACA AVEM IN VEDERE NUMARUL CELOR PAGUBITI (PESTE 5000 DE MEMBRII COTIZANTI), LA CARE SE ADAUGA VALOAREA PREJUDICIULUI,ESTIMAT LA PESTE 1,5 MILIOANE EURO,( LA CURSUL DE ASTAZI).UN ASPECT RELEVANT ESTE SI FAPTUL CA PE PARCURSUL CELOR PESTE 6 ANI DE INVESTIGATII JURNALISTICE, AM REMARCAT NEIMPLICAREA SERVICIILOR SECRETE CARE MAI AU (SAU POATE AU FOST EXONERATE INTRE TIMP SI EU NU STIU)SI SARCINA INFORMARII ORGANELOR DE CERCETARE SI URMARIRE PENALA, IN CAZUL CA AU LUAT ACT DE ACTIVITATILE UNEI GRUPARI INFRACTIONALE ORGANIZATE. AM REMARCAT, CU PROFUNDA AMARACIUNE IN SUFLET, CARDASIILE ORDINARE DINTRE UNII FUNCTIONARI PUBLICI CU ATRIBUTII DE REPREZENTANTI AI AUTORITATII STATULUI IN TERITORIU.MULTUMESC IN MOD DEOSEBIT DOMNISOAREI JURNALISTE CARMEN MARIA COSMAN SI VETERANEI IN ZIARISTICA ,DOAMNEI ILEANA FIRTULESCU. S-AUZIM DE BINE !

 • 17 aprilie 2015 la 12:11
  Permalink

  La 25 aprilie 2014 infractorul Pavel Gheorghe Iuliu a fost demis din func?ia de pre?edinte…sunt în lucru 6 dosare penale ?i 15 atodenun?uri, pe la poli?i?tii ?i procurorii care l-au favorizat…

Comentariile sunt închise.