7_siteAu salvat telescaunul ce duce în Parâng în ultimul moment, prin asocierea dintre municipalitatea din Petrosani si constructorul domeniului schiabil din statiunea montanã. Firma care îl administra este în faliment si cel putin jumãtate dintre  angajatii ei pleacã acasã.

SC Gospodãrie PrestCom, societatea de interes local ce administra si telescaunul din Parâng, a intrat în procedurã de faliment. Nimic nu mai poate fi fãcut pentru salvarea ei, iar jumãtate dintre angajati au primit deja preavizele si vor pleca acasã. „La Gospodãrie PrestCom data de 7 martie este data finalã a preavizului pentru 18 angajati, însã, desi falimentul este declansat, mai rãmân câteva activitãti în derulare, care vor fi executate cu un numãr de 18 angajati”, a  declarat Nicolae Tascã, purtãtor de cuvânt al Primãriei Municipiului Petrosani. Astfel, jumãtate din personal va fi preluat de administratia publicã si se va ocupa în continuare de lifturile si semafoarele de pe raza municipiului Petrosani.

Telescaunul a fost preluat

Vechiul telescaun, care încã este singura legãturã dintre Petrosani si statiunea Parâng, a intrat în administrarea grupului de firme care lucreazã al dezvoltarea domeniului schiabil. Între primãrie si constructor a fost încheiat un contract de concesiune ce vizeazã tot ce s-a lucrat acum în munte, precum si telescaunul, în vederea exploatãrii si întretinerii lor, iar municipalitatea va primi o parte din profit. Angajatii care deservesc mijloc de transport pe cablu vor fi preluati si plãtiti tot de constructor.

Carmen Cosman