10_siteDouã primãrii din Valea Jiului au anuntat cã vor da prime cu ocazia zilei de 8 martie angajatelor. Suma pe care aceste o vor primi este de 150 de lei pentru fiecare.

Prima administratie localã care va acorda un bonus salarial doamnelor în luna martie, este cea de la Petrila.

“Eu cred cã asa este normal si omenesc, ca odatã pe an sã le rãsplãtim pe doamnele din primãrie. Absolut toate angajatele, respectiv cele din primãrie, de la Serviciul Public de Asistentã Socialã, din Consiliul Local, precum si cele care sunt însotitoarele persoanelor cu handicap, vor primi câte 150 de lei de 8 Martie”, a declarat Ilie Pãducel, primarul Orasului Petrila.

Cealaltã primãrie care va face o surprizã doamnelor si domnisoarelor este cea de la Petrosani. “Asa cum am fãcut în fiecare an, si anul acesta, conform Codului fiscal, vom acorda câte o sumã de bani tuturor femeilor care lucreazã în primãrie”, a declarat si Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Municipiului Petrosani.

Celelalte primãrii din Valea Jiului au anuntat cã nu au bani în buget pentru acest lucru. La Uricani, spre exemplu, primarul Dãnut Buhãescu, a spus cã acordarea acestor bonusuri salariale nu este posibilã, mai ales cã nu este votat bugetul, astfel cã, el nu vrea sã riste. “În trecut am mai avut controale de la Curtea de Conturi vizavi de primele de 8 Martie sau de cele acordate de Crãciun, asa cã acum nu mai pot risca”,  a spus primarul Uricaniului, Dãnut Buhãescu.

Luiza Andronache