Mihaela Stoica, fiica fostului viceprimar al municipiului Vulcan, a primit neînceperea urmãrii penale în dosarul în care ofiterii DIICOT au cercetat-o, dupã ce, în urma perchezitiei informatice, au fost descoperite mai multe fisiere audio-video, ce reprezentau minori în ipostaze cu caracter sexual explicit, descãrcate de pe Internet.

În acelasi dosar Adrian Sucilã a fost, însã, trimis în judecatã, primul termen fiind stabilit pentru data de 12 martie. Procurorii hunedoreni au anuntat încã de anul trecut, când au început urmãrirea penalã împotriva lui Adrian Sucilã, cã, în functie de rezultatul perchezitiilor informatice fãcute asupra calculatoarelor ridicate de la politist, este posibil ca DIICOT-ul sã înceapã propria anchetã, ceea ce s-a si întâmplat. Potrivit procurorilor DIICOT

învinuitului Sucilã Dan-Adrian i s-a retinut faptul cã a procurat si detinut un numãr de aproximativ 400 de fisiere de tip imagine, continând fotografii cu minori în ipostaze pornografice.

Despre aceste fisiere Adrian Sucilã a sustinut cã au fost descãrcate de pe Internet într-o perioadã în care, în calitate de politist, ar fi intentionat sã verifice o posibilã retea de traficanti de carne vie.

Si-a cedat casa unei familii cu cinci copii

Implicatã într-un scandal ce a zguduit municipiul Vulcan, Mihaela Stoica este studentã la zi la douã facultãti, la drept si la stiinte economice. De remarcat este faptul cã, în ciuda neplãcerilor generate de anchetele procurorilor si de procesul în care este învinuitã, Mihaela a reusit sã promoveze toate examenele pe care le-a sustinut în sesiune. Dar toti cei care o cunosc pe Mihaela stiu cã este o fatã desteaptã, plinã de ambitie si pentru ei nu a fost o surprinzã faptul cã a luat examenele, chiar si sub presiunea psihicã la care a fost supusã pe parcursul anchetelor. Un lucru pe care, însã, putinã lume îl cunoaste despre Mihaela, este acela cã a renuntat la casa pe care o are la Vulcan în favoarea unei familii formate din cinci copii, cu pãrintii suferind de un anumit handicap. Mihaela le-a oferit casa sã locuiascã în ea fãrã sã le solicite nicio chirie. Dincolo de orice se spune despre Mihaela Stoica, faptele sale demonstreazã cã aceastã tânãrã meritã o a doua sansã si un viitor.

Mihaela Stoica împreunã cu Adrian Sucilã sunt judecati de magistratii de la Judecãtoria Petrosani într-un dosar privind sãvârsirea infractiunilor de act sexual cu un minor, coruptie sexualã,  rãspândire de materiale obscene si furt.

Marius Mitrache