12_siteJandarmii hunedoreni si-au demonstrat mãiestria pe schiuri si s-au întrecut într-o competitie organizatã în statiunea montanã Râusor. Concursul a fost organizat pe categorii de vârstã, iar câstigãtorii au primti diplome si premii.

Inspectoratul de Jandarmi „Decebal” Hunedoara, cu sprijinul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Hunedoara si AS Streiul Deva, a organizat în Complexul Alpin Râusor Cupa Jandarmeriei la Schi, editia 2013. Competitia este deja traditionalã, fiind la cea de a IX – a editie, iar anul acesta a adunat la linia de start 18 schiori din cadrul IJJ Hunedoara. Concursul a constat într-o probã de slalom ce s-a desfãsurat pe un traseu cu lungimea de aproximativ 300 m.

Dupã parcurgerea probei clasamentul s-a prezentat astfel:

La categoria de vârstã sub 31 ani:

pe locul I – locotenent Sergiu Goia, seful Sectiei de Jandarmi Lupeni;

pe locul II –  plutonier Alin Mocanu, din cadrul Postului Câmpu lui Neag;

pe locul III – plutonier Silviu Negru, din cadrul Postului Parâng;

La categoria de vârstã peste 31 ani:

pe locul I – plutonier  Fãnicã Avãdanei Tetileanu, din cadrul Postului Montan Parâng;

pe locul II –  plutonier Sorin Modovan, de la Postul de Jandarmi Straja;

pe locul III – plutonier Cristian Cernãianu, din cadrul Postului Montan Parâng.

Câstigãtorilor le-au fost acordate diplome si premii.

12_1siteConcursul s-a desfãsurat în conditii meteorologice foarte bune si niciun concurent nu s-a accidentat. De asemenea, fatã de editia precedentã, care a avut loc în statiunea montanã Straja, concurentii s-au dovedit mai bine pregãtiti.  Membrii Formatiunii Salvamont Hunedoara au avut o contributie importantã pentru buna desfãsurare a competitiei, asigurând un arbitraj impartial.

Carmen Cosman