6_siteCredit pentru primãria Petrila. Din cauza datoriilor, administratia localã de la Petrila va accesa un împumut pentru a-si achita arieratele. Împrumutul se va face de la trezorerie, printr-o hotãrâre datã de Guvernul României.

”A apãrut la început acestei luni ordonanta 3 a Guvernuluin prin care obligã toate primãriile sã îsi plãteascã arieratele în procent de 85% pânã la sfârsitul lunii martie. Primãria orasului Petrila are datorii în sumã de aproximativ 22 de miliarde de lei. Vrem sã accesãm si lucrãm la documentatia privind accesarea unui împrumut prin trezorerie, cum de altfel e specificat prin ordonanta de Guvern pentru plata acestor arierate”, a declarat primarul orasului Petrila, Ilie Pãducel.

Împrumutul va fi rambursat în 5 ani de zile, iar pentru accesarea lui cei din administratie nu vor fi nevoiti sã garanteze.

”Pentru o perioadã de 5 ani pentru cã nu avem posibilitatea sã îl plãtim mai repede din cauza bugetului limitat si auster pe care îl avem la Primãria Petrila. Nu sunt cereri de garantie, grad de îndatorare. E o mãsurã luatã de Guvern ca sã vinã în sprijinul autoritãtilor locale ca sã îsi poatã plãti aceste datorii”, a mai precizat Ilie Pãducel.

Primãria Petrila este una dintre administratiile locale din Valea Jiului care înregistreazã arierate, însã edilul sef spune cã situatia nu se comparã cu cea de la Aninoasa.

”Deocamdatã nu, si nici nu îmi doresc sã ajungem.suntem nu într-o situatie tocmai bunã datoritã faptului cã a scãzut si scade pe zi ce trece, scad cotele defalcate pe ipozitele pe venit pentru cã se reduc numãrul de salariati la cele douãunitãti miniere. Alternative din pãcate nu s-au creat, deci ce s-a fãcut s-a fãcut pe forte proprii ale celor din oras, dar deocamdatã nu suntem în situatia orasului Aninoasa si nici nu îmi doresc”, a mai spus primarul petrilean.

Ordonanta de urgentã prevede ca administratiile cu arierate sã acceseze credite prin trezorerii pentru plata datoriilor pânã la finele lunii martie.

Monika BACIU