A dministrația locală de la Lupeni are în vedere realizarea unui amplu proiect care îi vizează pe locuitorii din Cartierul Ștefan.

Acest proiect se dorește a fi implementat prin Programul Anghel Saligny iar cu fondurile respective se vor asfalta toate străzile din cartier. Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, este optimist în ceea ce privește acordarea acestor sume de bani pentru proiectul mare care ar urma să înceapă în Cartierul Ștefan dar în același timp pregătește și o soluție de rezervă în cazul în care acești bani nu vor ajunge la Lupeni. Atunci din fonduri propri din bugetul local se vor asfalta pe rând străzile din cartier începând cu cele din față.
”Cartierul Ștefan reprezintă o prioritate în ceea ce ne privește. Avem deja proiecte pentru acest cartier care sunt prin Programul Anghel Saligny. Avem deja un proiect de 12 milioane de lei care a fost licitat țși încredințat iar următorul proiect se referă doar la Cartierul Ștefan. Aici există și foarte multe particularități, există niște străzi înguste care au niște penți foarte abrupte dar noi avem deja un proiect care a fost depus pentru ca tot ceea ce înseamnă Cartierul Ștefan să fie refăcut. În total avem undeva la 17 mii de metri pătrați de asfalt acolo. Dacă s-ar întâmpla să u primim acești bani prin finanțare, vom începe cu străduțele principale pe care le vom face cu bani de la bugetul local. Pentru locuitorii din zonă a fost un mare discomfort și introducerea apei și canalizării pentru că străduțele sunt foarte înguste și nu prea era spațiu”, a declarat Lucian Resmeriță primarul municipiului Lupeni.
Pe parcursul anilor edilii de la Lupeni au încercat să scrie și să atragă cât mai multe sume de bani atât pe proiecte guvernamentale cât și din fondurile europene prin care să poată dezvolta localitatea în cel mai bun mod posibil.
Monika Baciu