Aducțiunea de apă, prin conducte fiabile a fost realizată în zona Jieț, iar oamenii din Petrila au acum o rețea nouă, care face legătura cu stația reabilitată.
S-a lucrat mult, a fost și mult deranj, legat de săpăturile care parcă nu se mai terminau, dar acum, cei de la Apa Serv au finalizat lucrarea. Au și mers în teren, alături de constructor, pe urmele lucrărilor de reabilitare.
Stația de tratare a apei din Jieț era una modernă, dar populația a vea nevoie de racorduri de calitate. De aceea, lucrarea a fost realizată din munte, spre Petrila, acum fiind momentul final.
„După doi ani și jumătate de lucru am ajuns într-un moment așteptat și de noi și de constructor și, mai ales de abonații noștri. Lucrarea a presupus reabilitarea unei bune părți din rețelele de distribuție a apei potabile și de canalizare. Aducțiunea are aproximativ 4 km asigură necesarul de apă potabilă pentru tot ce înseamnă orașul Petrila, Petroșani, adică o rezervă de înmaga-zinare de 7.000 mc și un debit de 50 l/s”, a spus Cristian Ionică, managerul SC Apa Serv Valea Jiului.
Calitatea apei este acum asigurată și a fost îmbunătățită mult cu ajutorul banilor europeni, cu care s-a construit această magistrală de apă, iar constructorul susține că acest lucru s-a făcut clar cu multe neplăceri pentru populația din zonă.
„Acest contract a început la finele anului 2019 și a fost o lucrare grea, ca toate cele de canalizare. Dar mă bucur foarte mult că am ajuns în acest punct. Am supărat oamenii, că pe unde lucrăm, supărăm, dar, în final, oamenii cred că sunt mulțumiți de ceea ce am făcut. Țevile nu se mai văd, normal, dar noi am refăcut troturare, borduri, zone verzi și instalația este funțională”, a completat și Agneta Lihoacă, director general adjunct Zona D, firma care a lucrat în zonă.
Conducta funcționează și se întinde de pe Jieț, spre Dobrești, localități aflate la poalele munților Parâng și ajunge până în orașul Petrila.
Diana Mitrache