8_siteNu a fost rãzboi si nici cutremure, dar centura municipiului Petrosani, mai exact partea cuprinsã între avion si Biserica Catolicã, aratã ca dupã bombardamente. soferii care tranziteazã zona sau cei care aleg sã evite aglomeratia din oras la orele de vârf se lovesc de alte inconveniente.

Gropile adânci de câtiva zeci de centimetri îi determinã pe soferi sã facã slalom pe aceastã portiune. Însã nici aceastã tacticã nu este una de succes tinând cont de multitudinea de cratere din carosabil. Desi drumul se aflã în administrarea celor de la Compania Nationalã de Autostrãzi si Drumuri Nationale acestia se pare cã nu dau niciun semn cã ar asfalta acest drum. Astfel, cei din administratia localã de la Petrosani vor regurge la plombarea craterelor.

”Aceastã portiune a centurii municipiului Petrosani va fi plombatã de cãtre administratia localã  imediat ce vremea se va îmbunãtãti si va putea fi turnat asfalt”, a declarat Nicu Tascã, purtãtorul de cuvânt al Primãriei Petrosani.

Acest segment de drum nu a mai fost reabilitat de aproape zece ani, chiar dacã responsabilii Primãriei Petrosani au înaintat zeci de adrese celor de la CNADNR.

”Drumul apartine CNADNR-ului  adicã administratorului tuturor drumurilor nationale din România si nu a fost asfaltat cred cã de aproximativ 8-9 ani”, a mai precizat Tascã.

Pânã când vremea se va încãlzi pentru ca gropile sã fie astupate, soferii vor fi nevoiti sã facã slalom printre gropi. În cazul în care însã li se avariazã autoturismele din cauza craterelor ei pot actiona în judecatã compania de drumuri, însã procesele se pot întinde pe ani de zile.

Monika BACIU