10_siteJiul nu dispare. Acesta este sloganul pe care l-au adoptat suporterii echipei Jiul. În municipiul petrosani au apãrut mai multe afise care îi îndeamnã pe cei care suporteri sã sustinã renasterea echipei de fotbal Jiul Petrosani.

”Jiul nu dispare! Aratã cã îti pasã! Nu sta în casã! Vino duminicã, 17 februarie, ora 15:00 în Piata Victoriei, la fântânã, si sustine renasterea si simbolul Vãii Jiului”, acesta este anuntul suporterilor Jiul Petrosani.

Suporterii sperã ca echipa de fotbal Jiul Petrosani sã renascã din propria cenusã precum pasãrea Phoenix. Rãmâne de vãzut dacã demersul lor va avea succesul scontat. Înfiintatã în anul 1919, echipa de fotbal Jiul Petrosani va intra în istorie, anul 2013 urmând a-i aduce desfiintarea. Mai exact, finantatorul Alin Simota a precizat cã nu mai doreste sã investeascã în echipã si cã vrea s-o predea primãriei.

Cu tot cu jucãtori, antrenori, palmares si datorii. Responsabilii din primãria  Petrosani au precizat de mai multe ori cã nu doresc sã preia Jiul si nici sã aloce noi bani pentru ca echipa sã-si continue activitatea în cel de-al treilea esalon al fotbalului românesc.

Monika BACIU