Doar zece produse din județ sunt atestate de Ministerul Agriculturii. Ministerul de resort a publicat cel mai recent raportul privind Registrul național al produselor tradiționale (RNPT) conform ordinului nr. 724 din 29 iulie 2013 privind atestarea produselor tradiționale, cu modificările și completările ulterioare.
În județul Hunedoara sunt atestate doar zece produse. Este vorba de magiun de Hațeg Predoni din satul Ostrovu Mic, comuna Râu de Mori, lasca de la Buna Romanița din Șoimuș, cârnați afumați „Săcărâmb – Țurcanu” din sat Bârsău, comuna Hărău și brânză tradițională Peșteana din Fermele ADO din comuna Densuș. În Sălaș virșlii sunt produse atestate tradițional. virşli de Sălaşu de la Neluţa și virşli de Sălaşu de la Florin Iovănescu.
În Valea Jiului este vorba de cârnați afumați EDY-URSU, cârnați țărănești afumați EDY-URSU, brânză de oaie Burebista.
Din anul 2020, niciun produs din Valea Jiului nu a mai fost atestat ca fiind tradițional.
Monika BACIU