11_siteTiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani, considerã cã regionalizarea îndelng dezbãtutã este un lucru bun. Asta în conditiile în care fondurile europene se vor atrage mult mai usor prin unitãtile de implementare a fondurilor europene.

”Regionalizarea ca si concept este un lucru bun, însã vom vedea cum va iesi si cum se va aplica în practicã acest lucru. Primul si cel mai important aspect ar fi rezolvarea absorbtia fondurilor europene.  Cred cã e normal ca unitãtile de implementare a fondurilor europene sã fie la regiuni si nu la Bucuresti pentru a fi o accelerare a procedurilor de accesare a acestor fonduri”, a declarat primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi. Conform proiectului de regionalizare, primãriile vor avea mai multe atributii. Existã însã dubii în ceea ce priveste aceastã reorganizare teritorialã.

”Primãriile rãmân de sine stãtãtoare. E o discutie legatã de atributiile Consiliului Judetean însã vom vedea ce se va întâmpla acolo. Dacã aceastã regionalizare nu va aduce un beneficiu direct si cetãtenilor în sensul în care serviciile sã fie desccentralizate cât mai aproape de cetãtean si absorbtia fondurilor europene sã fie descentralizatã de la Bucuresti la regiuni atunci regionalizarea nu-si va atinge scopul”, a mai spus edilul.

Din regiunea de Vest ar urma sã facã parte judetele Arad, Caras-Severin, Hunedoara si Timis, cu resedinta în municipiul Timisoara.

Monika BACIU