12_siteLocurile de parcare insuficiente în statiunile montane. În cele douã mari statiuni montane din Valea Jiului, respectiv în Parâng si Straja, persistã o problemã administrativã.

În zilele în care afluxul de turisti este foarte mare, locurile de parcare sunt insuficiente. Mai mult decât atât, existã si turisti care vor sã urce cu autovehiculele pânã sus în munte, lucru care încurcã mai mult circulatia.

În lipsa unor locuri de parcare special amenajate fiecare îsi lasã masina pe unde poate. Emil Pãrãu, investitorul în domeniul turistic din Straja, spune cã aceastã problemã va fi rezolvatã pânã în sezonul urmãtor.

”Tot noi trebuie sã investim. Noi am zis astã varã cã am rezolvat problema parcãrii. În partea de sus s-a rezolvat, noi am fãcut cu primãria o parcare de peste 200 de locuri. E cam rezolvatã partea de sus, dar s-a montat gondola si pentru la anu trebuie sã gândim sã facem o parcare foarte mare. Sunt convins cã la anu se va rezolva si se va face si jos o parcare de vreo 400 de masini care ar rezolva aceastã situatie”, a declarat Emil Pãrãu, investitor Straja.

Statiunea montanã Parâng este cea mai veche statiune montanã din Valea Jiului. ªi aici sunt deficiente în ceea ce priveste practicarea unui turism la standarde europene.

Cei care urcã cu autorismele la telescaun pot avea surpriza de a nu gãsi locuri de parcare, asta pentru cã în zonã, practic, nu este amenajat asa cum se cuvine un astfel de spatiu.

În sezonul de iarnã, autoturismele turistilor sunt parcate de-a lungul drumului pe coloane care se întind pe kilometri întregi de la baza telescaunului.

Monika BACIU