13_sitePrimarul din Petrosani vrea sã învete turism montan de la austrieci. În urmãtoarele zile, edilul din capitala Vãii Jiului va fi în Austria, la Campionatul mondial de schi.

Primarul Tiberiu Iacob Ridzi pleacã, alãturi de alti edili din tarã în Austria. Vizita este chiar în timpul Campionatului mondial de schi, din aceastã sãptãmânã, dar edilul din capitala Vãii Jiului spune cã va avea de învãtat din acest schimb de experientã.  „Am primit o invitatie din partea Ambasadei Austriei la Bucuresti, pentru a participa în perioada 14 – 16 februarie 2013 la Bucuresti, la un eveniment în Austria, la Campionatul Mondial de Schi Alpin.

Am o invitatie de a face o vizitã cu scopul de a ne forma o viziune de ansamblu asupra pregãtirii si organizãrii unui astfel de eveniment sportiv, a instalatiilor de schi, a dotãrilor sau a formãrii profesionale, promovãrii, etc… Vizita va avea si rolul de a mã întâlni cu oameni care se ocupã de promovarea acestor evenimente, sau de responsabili ai uniei facultãti de turism”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul din Petrosani.

Pentru Petrosani, vizita primarului în Austria nu va aduce, decât beneficii, costurile fiind zero. „Toate costurile din punct de vedere al deplasãrii, toate cheltuielile sunt suportate de partea austriacã, plus cazarea”, a tinut sã mentioneze Tiberiu Iacob Ridzi.

Este pentru prima datã când un reprezentant al autoritãtilor locale de la noi va pleca în Austria, în raiul turismului de iarnã, mai ales cã, în ultima vreme s-a tot pus accent pe dezvoltarea acestei laturi, iar cei de la Petrosani chiar au dat gres în acest an, în ce priveste organizarea zonei de turism din Parâng.

Diana Mitrache