6_siteUn tânãr din localitatea Petrila a ajuns de urgentã la Spitalul de Urgentã din Petrosani acuzând dureri si simptome specifice gripei. Medicii petrosãneni, dupã ce l-au consultat, au decis sã-l trimitã la Sectia de Boli Infectioase din cadrul Spitalului Municipal Vulcan pentru analize de specialitate, iar specialistii de aici au constatat cã bãrbatul prezintã simptomele gripei de tip A(H1N1) numitã si gripa porcinã.

Imediat a fost trimis cãtre un spital de specialitate din Timisoara.

 “Încã de acum douã zile (n.r. joi 8 februarie) a ajuns pacientul prin Urgentã la noi. Dupã ce a fost consultat s-a decis trimiterea lui cãtre Vulcan. Acolo i s-au fãcut analize si dupã ce a fost consultat a ajuns la Petrosani de unde a fost trimis la Timisoara pentru investigatii si tratament.

Eu nu pot spune care este acum starea pacientului ci doar medicii din Timisoara”, a declarat dr. Alin Vasilescu, directorul Spitalului de Urgentã din Petrosani.

Potrivit unor informatii, tânãrul suspect de gripã porcinã s-a întors recent, la Petrila, din Marea Britanie. Gripa tip A(H1N1) se transmite cu usurintã de la om la om, iar dupã ce ce o persoanã a contactat virusul timp de 8 zile ea va fi deosebit de contagioasã. Dacã specialistii timisoreni vor confirma existenta gripei porcine la tânãrul din Petrila, persoanele cu care acesta a intrat în contact vor fi monitorizate de medici.

Maximilian Gânju