8_sitePresedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Ioan Molot, este de acord cu regionalizarea României, în forma în care a fost propusã de Guvernul USL. Asta dupã ce la primul proiect, lansat de guvernarea Boc,  Molot s-a opus vehement si a vrut sã organizeze chiar referendum pentru blocarea proiectului.

Potrivit proiectului de regionalizare a României, lansat în dezbatere publicã, judetul Hunedoara ar urma sã fie cuprins în regiunea Vest, alãturi de Timis, Caras  Severin si Arad, iar capitala regiunii ar urma sã fie Timisoara. Mircea Ioan Molot, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, este de acord cu acest proiect si spune cã ne-ar ajuta sã ne dezvoltãm. „Este o chestiune normalã, care se întâmplã în toatã Europa, problema este doar cum se va face. Din discutiile pe care le-am avut, noi optãm pentru Regiunea Vest. Sã rãmânem aici unde suntem si motivele le-am explicat de câte ori am avut ocazia. În primul rând suntem în regiunea Vest si pãstrãm relatiile interumane, pentru cã, pânã la urmã, indiferent de partid, relatiile interumane determinã progresul si succesul”, a spus Mircea Molot.  Presedintele CJ Hunedoara spune cã la precedenta dezbatere privind regionalizarea, în timpul guvernãrii PDL, s-a opus vehement pentru cã altele erau datele problemei. „Era cu totul altceva. Si acum mã opun desfiintãrii judetului. 8_1siteRegionalizarea nu presupune desfiintarea judetelor. Ele se mentin (…) Mã voi opune cu toatã forta desfiintãrii judetului, dar sunt de acord cu regionalizarea si mentinerea judetelor în cadrul regiunii”, a explicat presedintele CJ Hunedoara. El spune cã prin unirea judetelor între ele existã o serie de beneficii, inclusiv în ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene, pentru cã se va vorbi la nivel regional si nu punctual ca pânã acum. În plus, procedurile se vor simplifica si urgenta mai ales cã presedintele si consiliul regional va lua din prerogativele fiecãrui minister, iar edilii din teritoriu se opresc la acest nivel cu documentatia, fãrã sã mai fie nevoiti sã astepte ore în sir la portile unor ministere, ca  pânã acum.

Conform proiectului aflat în dezbatere publicã, România va fi împãrtitã în opt regiuni. Vor fi opt capitale de astfel de regiuni, alegerile se vor desfãsura o datã la patru ani, iar seful regiunii, presedintele, va fi ales pentru un mandat de patru ani

Carmen Cosman