Romsilva prezintă care sunt amenajările caracteristice fondurilor cinegetice administrate de Romsilva, și anume observatoare, hrănitori, sărării. În administrarea fondurilor cinegetice se urmărește dotarea acestora cu amenajări, instalaţii şi construcţii vânătoreşti necesare ocrotirii şi îngrijirii speciilor de vânat.
”Paznicul de vânătoare îşi desfășoară activitatea pe fondul de vânătoare şi printre responsabilitățile acestuia se numără: asigurarea pazei, amenajarea de hrănitori, scăldători şi sărării pe care le dotează cu hrană suplimentară, verificarea stării de sănătate a faunei, evaluarea și inventarierea efectivului cinegetic; popularea şi repopularea cu specii de interes cinegetic, asigurarea condiţiilor optime de reproducere şi creştere a speciilor cinegetice și, nu în ultimul rând, combaterea braconajului”, arată Romsilva. Imaginile au fost realizate de pe fondurile cinegetice administrate de Romsilva – Ocolul Silvic Grădişte – Direcția Silvică Hunedoara
”Iarna, când hrana este deficitară, silvicultorii asigură mai multă hrană complementară animanelor sălbatice în fondurile cinegetice”, mai arată Romsilva.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva gestionează 243 de fonduri cinegetice și anual asigură faunei din aceste fonduri cinegetice, în total, peste 1.600 tone de furaje combinate, cereale și semințe, circa 1.500 tone de fân, lucernă și frunzare, peste 340 tone de rădăcinoase și suculente și aproape 300 tone de sare.
Monika BACIU