11_sitePatinoarul îsi ”topeste” gheata la Petrosani. Ca si în marile orase din tarã si din judet, reprezentantii patinoarelor încep sã îsi înceteze activitatea. Asta datoritã temperaturilor care au crescut destul demult în ultima perioadã si din cauza încasãrilor putine.

Si la Petrosani, cei care au amenajat un patinoar în zona pietei centrale deja îsi impacheteazã lucrurile. ”Asa cum ne-am obisnuit în ultima perioadã sã ne aliniem la orasele mari din tarã si de aceastã datã ne vom alinia, si nu într-un viitor îndepãrtat ci patioarul de la noi îsi va înceta activitatea având în vedere cã iarna din anul acesta a fost o iarnã mai blândã, a venit primãvara mai repede, deci conditiile meteo ne vor duce cu ideea cã trebui sã începem sã practicãm alte sporturi decât cele de iarnã”, a declarat Ioan Pristavu, administratorul Pietelor Petrosani.

Anul trecut, împãtimitii sporturilor de iarnã s-au putut bucura de patinoarul din Petrosani pânã în apropierea lunii martie. Acum însã, sezonul de patinaj se încheie în capitala Vãii Jiului.

9_1site”Undeva dincolo de mijlocul lunii februarie si-au încetat activitatea anul trecut având în vedere faptul cã iarna a fost mai grea si ultima parte a fost destul de asprã din punct de vedere al temperaturilor care au scãzut destul de mult. Anul acesta se va sunt temperaturi primãvãratice si nu cred cã mai este un interes deosebit pentru copii sportul pe patine”, a mai spus Pristavu.

Si reprezentantii patinoarului din Petrosani se plâng de încasãrile extrem de reduse care le-au avut în acest sezon. Aici deja gheata este lãsatã sã se dezghete, iar o parte din bunurile aferente patinoarului au fost deja strânse. Zona va fi eliberatã în momentul în care nu va mai exista gheatã, iar acest lucru este o chestiune de câteva zile.

Monika BACIU