Directorul filialei  Universitatii de Vest „Vasile Goldis” Petrosani sustine ca in urma perchezitiei procurorilor si ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) la sediul filialei universitatii anchetatorii au luat “ numai baza de date”.

“Numai baza de date au luat-o. Dosare si atat. Au chemat doi martori si in prezenta lor au facut perchezitia. Nu stiu ce credeau ca gasesc, droguri sau nu stiu ce. Este o plangere, din cate am inteles eu, la nivel national. Este o minciuna mare aia cu diplomele false si cine v-a spus v-a mintit. Va garantez ca aici nu s-au dat diplome false”, a declarat Milu Vladislav, directorul Filialei din Petrosani a Universitatii „Vasile Goldis”.

Procurorii si ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) au descins miercuri seara, la Filiala Universitatii de Vest „Vasile Goldis”, intr-un dosar privind eliberarea unor diplome false. Ancheta este coordonata de procurori specializati din cadrul Parchetului de pe langa ICCJ si ofiteri de politie din cadrul DGA care verifica modalitatea prin care au fost emise mai multe diplome universitare si licente. Exista suspiciunea ca documentele au fost emise ilegal. Diplomele au fost obtinute de la Universitatea „Vasile Goldis”. Anchetatorii au descins in sediul de la Petrosani a Universitatii Vasile Goldis in jurul orei 18.00, de unde au adunat materiale si au luat declaratii de la cei din conducerea Universitatii. Perchezitia a durat pâna în jurul orei 20.00, când anchetatorii au plecat cu o unitate de calculator si cateva dosare din sediul filialei.

Pe langa filiala de la Petrosani in vizor mai sunt alte filiale ale Universitatii de Vest „Vasile Goldis din opt judete ale tarii.
„Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, impreuna cu ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie si cu sprijinul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei Romane, efectueaza in prezent mai multe perchezitii la domiciliul unor persoane, precum si la sediile unor institutii de invatamant superior, locatii aflate pe raza a 8 judete (Arad, Bihor, Bistrita Nasaud, Hunedoara, Baia Mare, Satu Mare, Salaj si Gorj)”, informeaza printr-un comunicat, Ministerul Public. In derularea activitatilor de urmarire penala, procurorii au beneficiat de sprijinul tehnic si informativ al Serviciului Roman de Informatii.