P este 200 de copii din județ sunt infectați cu coronavirus. Este o creștere semnificativă față de raportarea anterioară. Potrivit Inspectoratului Școlar al Județului Hunedoara, în perioada 17 – 21 ianuarie, au fost înregistrate 224 de cazuri de coronavirus în rândul elevilor sau al preșcolarilor.

Alte 65 de persoane din instituțiile de învățământ au fost infectate cu COVID-19. Este vorba de 45 de cadre didactice și 20 de persoane din rândul personalului auxiliar.
În perioada 10 – 14 ianuarie, în județul Hunedoara au fost confirmați cu COVID-19 un număr de 42 de elevi sau preșcolari. 13 cadre didactice și trei persoane din cadrul personalului auxiliar au fost confirmate cu COVID-19 în aceeași perioadă de referință. Astfel, la ultima raportare se înregistrează o creștere de peste 200%.
Din cauza infecțiilor cu coronavirus 21 de clase au activitatea față în față suspendată.
În 245 de unități de învățământ activitatea se desfășuară față în față în săptămâna 25-28 ianuarie. Este un procent de 97,22%.
În trei unități activitatea se desfășoară exclusiv integral în sistem online, iar în 4 unități are loc activitatea integral în sistem online din cauza ponderii crescute a situațiilor de îmbolnăvire în rândul elevilor și a personalului unității. În acest caz este vorba de Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Rudolf Steiner” Hunedoara, Liceul Tehnologic Lupeni, Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 Orăștie, Școala Primară Păclișa.

C opiii pot fi vaccinați de azi. Ce spun reprezentanții DSP
În Hunedoara s-au deschis 7 centre pentru vaccinarea copiilor de la 5 la 11 ani. Două dintre ele sunt în Valea Jiului, iar părinții sunt sfătuiți să își imunizeze copiii, pentru că și ei sunt expuși la infectare. Asta, pentru că deja avem mai multe școli închise din cauza numărului mare de copii infectați. Dar, cu toate astea, scenariile sunt pesimiste.
„Începem vaccinarea copiilor, dar nu ne așteptăm la rezultate foarte mari, pentru că nu sunt vaccinați părinții, ce să mai vorbim de copii? Avem inclusiv școli închise. Sunt 6 școli, la momentul acesta și în scenariul roșu sunt 54 de localități”, a spus Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara. Copiii cu vârste între 5 şi 11 ani vor putea fi imunizaţi anti-Covid începând cu data de 26 ianuarie. În județ la noi sunt 7 centre și două dintre ele sunt și în Valea Jiului. Acestea vor fi la spitalul municipal Brad, Casa Pensionarilor Hunedoara, Spitalul municipal Lupeni, Spitalul orășenesc Hațeg, Centrul Cultural Drăgan Muntean din Deva, Parcul de Afaceri din Simeria și Casa de Cultură Ladislau Schmidt din Petrila.
Diana Mitrache
Monika BACIU