Stațiunea Straja a fost polul schiorilor, dar și a accidentelor pe pârtie. În plus, Salvamontiștii spun că, pe lângă traumatisme și fracturi minore, au avut și cazuri complicate, care au necesitat analize la spital, dar și come alcoolice.

Dar asta nu a stricat cu nimic distracția celor ce au venit să petreacă la munte frumos.
Nu mai puțin de 3.000 de turiști au ajuns, de la Crăciun la Straja, însă, stațiunea din Valea Jiului, care a cunoscut o dezvoltare excepțională în ultimii ani, a atras și foarte multe persoane care au sunat la 112. Numai în ultimele 24 de ore, la Straja au fost 7 apeluri telefonice la Salvamont și stațiunea de la noi se află pe locul III în țară, din acest motiv.
„Nu a existat niciun eveniment în care să fie pusă în real pericol viața vreunei persoane de pe zona schiabilă. Numărul persoanelor care au solicitat sprijinul nostru se ridică la 38. În primul rând, au fost foarte multe luxații și traumatisme de umăr. Am avut și 4 cazuri cu traumatisme craniene, cu pierderea cunoștinței, care au fost dirijați către spitalul din Lupeni. Iar, în afara accidentelor, ne-am confruntat și cu 3 come alcoolice ”, a spus George Resiga, șeful Salvamont Straja.
Numai în week-endul care a trecut, la nivel național, au fost salvate 80 de persoane, dintre acestea 36 au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital și un caz a fost predat la IML.
S-au mai primit 22 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații, iar salvamontiștii spun că la Straja pârtiile sunt încă bune, chiar dacă a burnițat și vremea s-a încălzit puțin. „Se schiază pe toată partea superioară a stațiunii, ca de altfel și pe pârtia Sfântul Gheorghe. Calitatea pârtiilor, pe o scară de 1 la 10, se apropie de 8, ceea ce este extraordinar, având în vedere factorii meteo, care au perturbat zona montană. În ultimele zile a plouat și calitatea pârtiilor este mai mult decât bună”, a conchis șeful echipei Salvamont Straja, George Resiga.
Diana Mitrache
Sursa foto Cabana Montana Straja