paramedicii1Primãria Petrosani sustine Serviciul SMURD. Consilierii locali de la Petrosani au aprobat prin sedintã de consiliu alocarea unei sume de bani cãtre Asociatia Salvital Hunedoara, asociatie în subordinea cãreia functioneazã Serviciul SMURD.

”Si în anul 2013 la fel ca si în anii precedenti Primãria Petrosani va continua sã achite ce-i revine ca asociat a Asociatiei Salvital Hunedoara urmând ca în decursul acestui an sã fie alocatã o sumã de 186.581 de lei, reprezentând cheltuielile cu salariile paramedicilor”, a declarat viceprimarul municipiului Petrosani, Dorina Nitã.

Banii alocati cãtre Asociatia Salvital au fost defalcati. Astfel suma de 186.588 de lei s-au alocat pentru sustinerea salarizãrii personalului paramedical, iar 4000 de lei reprezintã cotizatia pentru anul 2013 a Consiliului Local Petrosani. Salariul net al unui paramedic este de putin peste 900 de lei. Consiliul Judetean Hunedoara

si-a plãtit cotizatiile cãtre structurile neguvernamentale, la care Consiliul Judetean Hunedoara detine calitatea de membru sau este reprezentat, prin intermediul Presedintelui si al unor functionari publici din cadrul aparatului de specialitate al acestuia.

Printre cei care au primit cotizatiile de la Consiliul Judetean a fost si Asociatia Salvital, asociatie sub aripa cãreia îsi desfãsoarã activitatea serviciul SMURD în judetul Hunedoara. Asociatia ,,Salvital” Hunedoara a fost constituitã prin vointa comunã a  membrilor fondatori, printre care si Consiliul Judetean Hunedoara, si are ca scop crearea unei componente integrate la nivelul judetului, specializatã în acordarea ajutorului de urgentã, resuscitarea si descarcerarea victimelor accidentelor de orice naturã, operatiilor de salvare, precum si transportul acestora la prima unitate medicalã cu competentã adecvatã. Astfel, cãtre SALVITAL, Consiliul Judetean Hunedoara a plãtit cotizatia în sumã de 4000 de lei. Personalitatea juridicã a Asociatiei ,,SALVITAL” Hunedoara a fost recunoscutã de cãtre Judecãtoria Deva prin Încheierea civilã nr.9/A/2005, fiind dispusã înscrierea acesteia în Registrul special al asociatiilor si fundatiilor de la grefa instantei.

Monika BACIU