Spitalul municipal din Lupeni achiziționează echipamente de protecție. Contractul este împărțit pe 13 loturi, iar valoarea acestuia este cuprinsă între 25.995 și 1.266.750 de lei. Conducerile unităților sanitare se pregătesc pentru valul V al pandemiei de coronavirus, după ce
oficialii din Ministerul Sănătății au anunțat că în a doua jumătate a lunii ianuarie se așteaptă la o creștere a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Astfel, la Spitalul municipal Lupeni se achiziționează măști de protecție de diferite feluri, botoși, capeline, combinezoane, mănuși și halate.
”Contextul epidemiologic determinat de răspândirea noului coronavirus, măsurile pentru stoparea edpidemiei stabilite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, punerea în aplicare a unor prevederi legislative. Prin atribuirea acestor echipamente de protecție a personalului medical din cadrul Secțiilor dedicate tratării pacienților confirmați şi suspecţi cu Covid – 19, autoritatea contractantă urmăreşte încheierea acordurilor cadru de furnizare și a contractelor subsecvente asociate, în vederea asigurării protecției
personalului medical”, arată documentul.
31 ianuarie este data limită pentru depunerea ofertelor. Contractul este finanțat din fonduri bugetare. Durata acordurilor cadru de furnizare materiale sanitare este de 36 luni.
Monika BACIU