De cate ori ati ajuns la medic si v-ati simtit umiliti, lasati de izbeliste, ori stransi cu usa?  si asta doar ca ati ajuns la poarta spitalului! A Spitalului de Urgenta din Petrosani.

Va vine sau nu sa credeti, dar exista aici medici care se cred Dumnezeu si carora le place sa fie numiti medici, doar asa ca au „gatat” o facultate de profil. Cat despre juramantul lui Hipocrate…asta e altceva!

Joi mi-a fost dat sa vad cum un medic specialist, care se afla in sala de urgente a refuzat sa consulte un pacient, sub privirile stupefiate ale medicilor si asistentelor de la urgenta, care i-au acordat primul ajutor. Medicul Elena Savulea, “Dumnezeul de joi” care era in sectia de urgenta a Spitalului de Urgenta din Petrosani a iesit trantind usa si zbierand isteric atunci cand i s-a propus sa examineze un pacient care avea probleme neurologice. Atentie! medicul Savulea era tocmai medicul specialist pe astfel de afectiuni. Doctorita era indignata ca pacientul nu a asteptat o luna sa fie programat in ambulatoriu, ori la cabinetul particular, iar angajatii din urgenta, ”i-au bagat cazul pe gat fortat”. Asta in timp ce, atat asistenta sefa, cat si medicul de la Urgenta implorau doctorul sa se aplece asupra cazului, care era de competenta ei…Nici vorba sa induplece criza de personalitate a medicului Savulea, in urma careia au ramas toti  – pacienti, medici si asistenti,-  inmarmuriti. „Nu vrea sa consulte pacientul”, a venit si a replicat asistenta, vizibil incurcata.  Medicul din urgente, a dat asigurari apartinatorilor bolnavului ca, un alt medic specialist va cobori sa consulte pacientul. Lucru ce s-a si intamplat dupa cateva zeci de minute de asteptare. Iar ce i s-a parut doctorului Savulea o afectiune ce poate astepta o luna de zile, sau vizita la cabinetul particular,  s-a dovedit a fi o urgenta ce a necesitat internarea imediata.  si subliniez, asta in timp ce dr. Savulea nu considera cazul „urgenta”, ca doar are cabinet particular.

Cat ii consultatia, doamna Savulea? Nu credeti ca prin atitudinea dumneavoastra de “ super-doctorita” nu demonstrati decat faptul ca v-ati gresit cariera? In plus, atitudinea dumneavoastra de “miserupism” atrage o lumina negativa asupra intregului personal medical de la SUP, iar colegii dumneavoastra chiar sunt niste profesionisti si nu merita acest lucru.

Reprezentantii spitalului spun ca nu este pentru prima data cand se intampla asta si ca au mai fost sesizari cu privire la comportamentul acestui medic, care nu merita o astfel de titulara nobila. „Am mai avut sesizari, dar nimeni nu a reclamat in scris. Un medic strica, iar altul vine si mereu repara in urma”, a spus dr. Alin Vasilescu, managerul Spitalului de Urgenta din Pretrosani.

Conducerea DSP Hunedoara a incercat cu calm sa aplaneze conflictul, iar medicul Dumitra stefan a spus ca sunt doar doi medici specialisti si a pus reactia doctoritei pe seama tracasarii generata de garzi, consultatii in spital si la policlinica. Nu este o scuza pentru comportamentul acestui cadru medical! Daca este stresata, sa se trateze, iar la locul de munca sa se comporte ca un profesionist, dar poate in aceasta situatie nu este cazul sa vorbim de profesionalism.

Apartinatorii bolnavului sunt hotarati sa depuna plangere la conducerea Spitalului de Urgenta si la Colegiul Medicilor deoarece considera ca medicul Savulea a facut un abuz in sericiu.

Diana Mitrache