asfalt-pe1Nu stie nimeni unde e statiunea parângsi turistii ce vin din alte pãrti aflã mai degrabã de Transalpina Ski Resort. Asta au reclamat posesorii de cabane din Parâng, dupã ce au constatat cã administratia de la Petrosani nu a pus niciun indicator rutier prin care sã avertizeze turistii cã în apropiere ar fi o statiune de munte.

„Nu avem niciun indicator rutier. În zona de la rãscruce cu drumul ce duce spre Jiet este un indicator mare spre statiunea de la Voineasa, iar altul este mai jos în oras. Spre Parâng, un turist din altã zonã habar nu are cum sã meargã”, au spus nemultumiti cabanierii la întâlnirea cu administratia de la Petrosani, unde au reclamat si faptul cã au pierdut totti turistii în acest sezon din vina celor care nu au administrat pârtiile si nu le-au bãtut, ori a instalatiilor de teleschi nefunctionale.

Totusi, cei de la Primãria Petrosani au tinut sã îi linisteascã si chiar le-au promis cã vor numerota si zonele din statiunea parâng, pentru a le fi mai usor tuturor. „Pânã marti indicatoarele rutiere sunt gata si vor fi montate. Am dat comandã si ele vor fi puse încã din sensul giratoriu de la intrarea în Petrosani, a declarat Marian Popescu, director al Primãriei Petrosani. Ideea de a numerota zonele cu cabane din munte a venit si la sugestia salvamontistilor si a jandarmilor montani, care au reclamat cã abia ajung la turistii care îi solicitã.

„Ne sunã turistii si habar nu au în ce cabanã se aflã. Dar vor sã intervenim la câte un scandal, la vreun accident, sau dacã cineva se simte rãu si habar nu avem încotro sã o luãm. Mereu se întâmplã asta si ne ia minute bune sã bâjbâim printre cabanele si constructiile construite haotic”, a spus un reprezentat al jandarmilor montani din Straja.

Administratia, însã, le-a promis cabanierilor cã va numerota micile strãdute si va si numere  fiecãrei constructii, iar proprietarii vor fi obligati sã afiseze indicativul respectiv la usa de la intrare,asa încât oricine ajunge în dreptul

vreunei cabane sã poatã fi reperat astfel.

Diana Mitrache