SAMSUNGS-au trezit în mijlocul sezonului de schi fãrã pârtii bãtute, cu drumuri impracticabile, cu o singurã instalatie de transport pe cablu functionalã si câteva teleschiuri pornite. Asta au pãtit cabanierii din Parâng, care au venit la primãrie sã cearã sprijin.

Au cerut un drum practicabil, parcare pentru masinile de aprovizionare, promovare prin camere web la nivel national sau chiar indicatoare care sã arate drumul spre statiunea din munte. Nu au uitat nici de pârtiile nebãtute si de turistii care pleacã nemultumiti din cauza conditiilor de pe pârtii. Nimeni nu stie unde începe pârtia si unde e locul de cazare, unde potisã te dai cu sania si unde pe schiuri, la ce cabanã te cazezi si nici dacã esti în sigurantã. „Într-adevãr spun foarte multe probleme, care, din pãcate, nu s-au putut rezolva pânã la începerea sezonului. Cãutãm solutii si suntem de acord cã nu se poate face totul peste noapte, pentru cã în Parâng e un adevãrat santier în zona schiabilã. Bineînteles cã sunt si probleme care se pot rezolva si cu acestea am venit la primãrie”, a declarat Adrian Rus, reprezentant al Asociatiei cabanierilor ,„Mândra” Parâng.

Cabanierii recunosc si ei cã nimeni nu a preluat domeniul de schi si acesta ar fi principalul motiv care a dus la haosul creat în turism anul acesta. „Nu stiu de ce nu s-a ajuns la o concluzie între Consiliul Local si un administrator. Asa se face cã seszonul acesta pârtiile nu au apucat sã fie bãtute, a fost o perioadã îân care turistii au venit cã se asteptau sã fie totul în regulã, nu au gãsit ce au asteptat si au plecat, iar noi am fost afectati”, a mai adãugat Adrian Rus.

Tiberiu Iacob Ridzi nu e strãin de situatia din Parâng si a recunoscut cã lucrurile nu au stat asa cum trebuie în acest sezon. Din pãcate, însã,el le-a promis cabanierilor cã va fi mai bine anul viitor. „Problema referitoare lapârtii s-a rezolvat. Accesul în statiune e adevãrat cã e mai greu, însã,nu trebuie sã uitãm cã în Parâng suntem în santier. De aceea gãsit mãsuri si solutii tranzitorii, cu care sã cãdem de comun acord”, amentionat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Cabanierii au cerut si li s-a promis cã vor exista marcaje si indicatoare rutiere care sã îndrume turistii spre Parâng. În plus, au primit promisiunea unor întâlniri periodice cu administratia localã,pentru ca lucrurile sã nu mai degenereze pe viitor.

Diana Mitrache