Primarul orasului Aninoasa, Nicolae Dunca spune cã proiectul care prevede transformarea minei Aninoasa în muzeu este unul fãrã rost. Desi pânã acum lucrãrile de transformare au fost efectuate în proportie de 50 la sutã, existã posibilitatea ca acestea sã nu mai fie continuate.

”Mina Muzeu este în stadiul în care a rãmas. Deci investitia este realizatã în proportie de aproape 50%. Practic s-au reabilitat clãdirile respective si Banca Mondialã a oprit finantarea”, a declarat Nicolae Dunca, primarul orasului Aninoasa.

Edilul spune însã cã aceste obiective turistice nu sunt atractive pentru turisti. Mai mult decât atât, Dunca spune cã acest obiectiv ar trebui predat unui investitor.

”Eu personal nu cred în aceste obiective pentru cã am vãzut si muzeul de la Petrosani care are putini vizitatori. În orasul Aninoasa o sã fie mai multe cheltuieli decât beneficii de pe urma acestui muzeu. Cu întretinerea, cu personalul, deci vor fi cheltuieli supliemntare nu venituri. Noi nu vom putea sustine. Pãrerea mea cã ar trebui pusã la dispozitia unor investitori, cã sunt hale bine puse la punct”, a mai spus edilul.

Dacã aceastã investitie ar fi fost realizatã, Mina Muzeu de la Aninoasa ar fi fost unicã în tarã. Lucrãrile la acest proiect ar fi trebuit sã se încheie încã de acum doi ani. Proiectul de ecologizare a Minei Aninoasa si transformare a unei pãrti în muzeu a fost evaluat la 2,2 milioane de dolari. Proiectul este finantat in proportie de 85% de Banca Mondialã, în timp ce Guvernul României are o cota de 15% pentru finantarea lucrãrilor

Monika BACIU