C u 41 de localități în scenariul ROȘU și niciun loc la Terapie intensivă, medicii din Hunedoara abia mai fac față. Totuși, s-a luat decizia suplimentării numărului de paturi la fiecare spital, dar personalul abia mai face față.

Și, în tot acest timp, cei de la ISU au responsabilitatea de a verifica foarte des situația din aceste secții. Din cauza pericolului care există pe fiecare secție de terapie intensivă, cei care se ocupă de normele de protecție la incendiu verifică aparatura, încăperile, prizele și cablurile, precum și prizele de oxigen. „Încă de acum două săptămâni, am făcut o solicitare la ISU ca să facem din nou un control pe fiecare secție ATI din județul Hunedoara, iar de săptămâna aceasta, pentru că am primit un ordin de la Ministerul de Interne, ISU, care, din trei în trei ore, fac verificări pe fiecare secție ATI”, a spus Petru Călin Marian, Prefectul județului Hunedoara.
La sediul Prefecturii au fost chemați toți managerii de spital și, la final, au fost găsite soluții pentru suplimentarea cu 80 de paturi pentru bolnavii ”COVID 19” din județ. „Putem să creștem, până la începutul săptămânii viitoare, cu un număr de 80 de paturi, la nivel de județ. Din păcate, pe ATI marți nu era niciun loc, chiar dacă, față de sfârșitul anului trecut, s-a dublat numărul de locuri de pe ATI, de la 18 la 35 de locuri”, mai spune prefectul Petru Călin Marian.
Numărul bolnavilor infectați crește cu fiecare zi, și tot astfel crește și numărul localităților în care incidența trece de 6 la mie. În toate acestea s-au luat și măsuri suplimentare, însă, medicii specialiști recomandă, pe lângă măsurile de protecție și igienă, vaccinarea.
Diana Mitrache