Reîntinerirea fortei de muncã la Societatea Nationalã a Huilei este absolut necesarã. Noua societate a huilei este una viabilã, aceasta derivând din vechea Companie Nationalã a Huilei.

Astfel, pentru ca procesul de extractie sã fie unul eficient, trebuie ca aceastã societate sã efectueze angajãri pe viitor. Mai mult decât atât, deja la nivelul Consiliului de Administratie de la SNH s-a primit o solicitare în acest sens.

”Sãptãmâna trecutã în Consiliul de administratie al SNH a fost un material depus de exploatarea minierã Lupeni privind angajãrile de personal. Pot sã vã spun cã Consiliul de Administratie a fost de acord cu materialul depus de Societatea de Huilã Lupeni, dar se va face o analizã de efectiv la nivelul fiecãrei unitãti minere, dupã care va fi luatã o decizie în viitorul Consiliu de Administratie”, a declarat Nicolae Drãgoi, director general al SNH Petrosani.

Solicitarea venitã din partea conducerii de la Lupeni are în vedere angajarea a 60 de persoane. La celelalte unitãti miniere din cadrul SNH încã nu existã o statisticã clarã.

”La nivelul EM Lupeni ar fi nevoie de 60 de persoane. Nu am discutat de celelalte unitãti miniere, dar angajãrile vor fi încadrate în fondul de salarii dupã aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli în fondul de salarii anual al fiecãrei societãti”, a mai spus Drãgoi.

Anul trecut la Compania Nationalã a Huilei s-au depus mii de cereri de angajare.

Potrivit directorului general al Societãtii Nationale a Huilei, aceste cereri vor fi luate în considerare în momentul în care se va da un aviz favorabil în vederea reîntineririi fortei de muncã.

”Eu zic cã vor fi luate în considerare cererile depuse deja la vechea Companie Nationalã a Huilei urmând a stabili procedurile si conditiile pentru viitoarele angajãri”, a mai precizat directorul general al SNH Petrosani.

Dupã divizarea Companiei Nationale a Huilei în douã, la Societatea Nationalã a Huilei mai sunt angajati în prezent 5165 de persoane. Urmeazã ca în cursul acestui an 491  angajati sã îsi înceteze activitatea prin pensionare, lucru care va duce la un dezechilibru. Astfel este absolut necesar ca persoanele care lucreazã la front si care se

pensioneazã anul acesta sã fie înlocuite cu alte persoane, pentru cã altfel ”SNH va muri”, dupã cum declarã reprezentantii.

Monika BACIU