Trei unitãti miniere, pazã de peste 500 de mii de lei. Paza celor trei unitãti miniere din cadrul Societãtii Nationale de Închideri Mine Valea Jiului costã undeva la peste 500 de mii de lei.

Cel putin asta rezultã din noul contract încheiat între reprezentantii SNÎMVJ si firma Scorseze, cea care va asigura paza celor trei unitãti miniere neviabile. Contractul a fost atribuit celor de la Scorseze Security International direct, acesta având o valoare de 515.592 de lei fãrã TVA.

Scorseze si paza de la ”defunctul” CNH

Scorseze Security International a fãcut parte din consortiul de trei firme care a câstigat controversatul contractul de 30.000.000 lei de la Compania Nationalã a Huilei SA. Contractul respectiv a stârnit valuri mari în presã, întrucât din consortiul de firme care a câstigat licitatia fãcea parte – alãturi de Scorseze Security International si Ultra Security- si societatea Axis Corporate Security, care apartine lui Ionut Rudeanu, ginerele ministrului de Interne, Vasile Blaga.

Scandalul public generat de aceastã dezvãluire, precum si presiunile exercitate de colegii din PDL l-au determinat pe Vasile Blaga sã anunte într-un final cã ginerele sãu a decis sã îsi retragã firma din contractul cu CNH. Scorseze si-a adjudecat contractul pentru paza unitãtilor miniere din cadrul CNH în anul 2011. Valoarea contractului a fost atunci de 1.586.390 lei (fãrã TVA) pentru trei luni în care au prestat serviciile de pazã.

Monika BACIU