P reședintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor a reacționat la gestul primarului municipiului Petroșani de a distruge corpul de litere care erau amplasate pe proaspătul drum inaugurat din masivul Parâng. Laurențiu Nistor a catalogat acțiunea primarului Iacob Ridzi ca fiind “iresponsabilă”, “un gest politic” și i-a transmis edilului de la Petroșani că îi va face plângere penală.

“Am auzit că au fost demolate și consider acest gest de iresponsa­bilitate din partea primarului Ridzi, gest care îl descalifică din punct de vedere administrativ. Îl consider un gest politic, fiindcă nu a fost capabil PNL-ul, domnul Ridzi, să facă acest drum. Și ca să știe lumea pentru totdeauna. În 2016 înainte de campania de la locale era președinte al CJ domnul David, primar Ridzi. Au făcut un protocol de colaborare între CJ și Primăria Petroșani pentru a face acest drum, l-au depus la Regiunea 5 Vest și surpriza lor a fost mare pentru că proiectul le-a fost respins fiind neconform cu condițiile pe care trebuia să le îndeplinească pentru a primi bani de la U.E. După ce s-a văzut ales primar domnul Ridzi a lăsat-o moartă. Pe domnul David nu l-a mai interesat pentru că a pierdut alegerile într-un mod jalnic. Eu am stat șase luni atunci președinte al CJ și nu am stat pasiv la dorințele oamenilor care își doreau un drum modern, mai ales cei împătimiți ai schiului, și atunci toți ne-am implicat, am făcut documentația și în 2017 l-am depus pe PNDR 2. Am făcut o documentație foarte bună, proiectul a fost dat ca și eligibil, în 2018 am semnat proiectul de începerea lucrărilor, iar totul a mers foarte bine. Și de aceea cred că este o răzbunare politică a marelui primar Tibi Iacob Ridzi, fost PDL-ist, vopsit PNL-ist” spune președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.

M ai mult,….
….. Laurențiu Nistor crede că prin acest gest, demontând acel înscris Consiliul Județean Hunedoara, primarul de la Petroșani demonstrează că este “ un jupân peste Petroșani”, care se crede invincibil în această funcție.
“Cred că nu a judecat bine, în ceea ce privește administrația. El, dacă are cumva vreun contracandidat îl transformă în dușman de moarte. Eu nu am fost contracandidatul lui, eu am candidat la CJ și cred că cel mai mândru de această investiție trebuia să fie primarul Tiberiu Iacob Ridzi, fiindcă este pe tarlaua pe care o stăpânește el, se pare ca un jupân de județ, dar al Petroșaniului, așa cum îi place să spună despre o persoană sau alta. Se crede invincibil în această funcție”, mai spune Laurențiu Nistor.

Ș i în ceea ce privește legalitatea …..
…desființării înscrisului – Consiliul Județean Hunedoara – din masivul Parâng, președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor spune că ar fi ilegal, iar din această cauză primarul Tiberiu Iacob Ridzi se va alege cu o plângere penală.
“Sigur că se pune problema dacă a procedat legal sau nu. În momentul în care am fost la inaugurare, chiar acolo în vârful muntelui, am auzit că ne-a trimis o scrisoare care avea termenul de punere în funcțiune, prin ce ne spunea el acolo, să demolăm acel înscris cu Consiliul Județean Hunedoara, până a doua zi după inaugurare. I-am răspuns domnului Ridzi să ne spună care este motivul ca să dăm acele înscrisuri jos, pentru că nu scria nici PSD nici președinte Laurențiu Nistor, scria Consiliul Județean Hunedoara. Probabil domnului Iacob Ridzi îi este rușine că face parte din județul Hunedoara. Nu știu de pe unde provine că nu mă interesează, dar orice om care merge acolo, la munte, din afara județului și vede că lucrarea este făcută de Consiliul Județean Hunedoara apreciază consiliul și pe oamenii care s-au implicat. I-am spus-o și atunci și o spun și acum că dacă vrea să vadă cumva scris numele Primăriei Municipiului Petroșani, să ne pună la dispoziție terenul ca să îi construim și o parcare pe banii noștri, nu pentru el, că nu merită, este un om care nu merită să îi dai nici Bună-Ziua pentru gestul pe care l-a făcut astăzi, un om care s-a descalificat, ci pentru oamenii care urcă la munte. Repet, a făcut-o din convingerile lui personale și din convingeri politice prin care vrea să demonstreze că PNL e o forță, care însă va deveni un PNȚCD. Deci, noi am răspuns exact în ziua în care am făcut inaugurarea acelui drum, și i-am cerut să ne spună temeiul legal în baza căruia vrea să dea jos acele înscrisuri, fiindcă vreau să vă spun că terenul pe care au fost montate acele înscrisuri este în CF și aparține de Drumul Județean care este acolo, deci proprietatea Consiliului Județean Hunedoara. Nu îl voi ierta pentru treaba asta și chiar am discutat cu colegii mei și mâine dimineață(nr: joi) îi depunem plângere penală împotriva acțiunii pe care a făcut-o , iar în măsură să judece este Instanța. El trebuia să ne pună în vedere să intrăm în legalitate, dacă cumva nu am fost în legalitate, nu să distrugă”, a conchis președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.

P rimarul municipiului Petroșani, …..
…Tiberiu Iacob – Ridzi, a dispus miercuri desființarea, pe cale administrativă, a corpului de litere de pe amplasamentul DJ 709F, Cabana Rusu – Parâng, care a fost montat fără autorizație de construcție. Potrivit unui comunicat de presă remis de Primăria Petroșani, ”Terenul pe care a fost amplasată inscripția ”Consiliul Județean Hunedoara” aparține domeniului public al Municipiului Petroșani, fiind predat constructorului, în cadrul proiectului de modernizare a drumului județean, pentru realizarea unei parcări. Afișajul, în schimb, a fost realizat fără autorizație, reprezentând o lucrare suplimentară, care nu a fost cuprinsă în documentația ce a stat la baza emiterii autorizației de construire. Astăzi nu am făcut altceva decât să restabilim legea, care trebuie respectată de noi toți, indiferent de numele pe care îl purtăm sau funcția pe care o ocupăm.( …) Corpul de litere dat astăzi jos se află în custodia Primăriei Municipiului Petroșani, fiind adăpostit în hangarul de la Pilonul 17 din Parâng”.
Marius Mitrache