Telescaun-Suior-Administraia localã din Lupeni are o nouã tentativã de a scoate la vânzare vechiul telescaun care fãcea legãtura între oras si statiunea montanã Straja. În acest sens a fost demaratã o nouã licitatie, însã nu se aratã doritori care sã cumpere vechea instalatie.

”Da într-adevãr s-a scos la licitatie de mai mult timp vânzarea telescaunului. Pânã astãzi nu s-a reusit vinderea lui. Nu stiu dacã s-a dat drumul la licitati, dar oricum este în actualitate vinderea telescaunului din Straja”, a declarat Cornel Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.

În cazul în care, cineva va cumpãra vechiul telescaun banii vor intra în bugetul local, acestia urmând a fi folositi pentru continuarea unor investitii care se aflã în derulare pe raza localitãtii.

”Sunt niste calcule fãcute pentru valoarea telescaunului si nu putem sã mergem mai jos de calculele care sunt fãcute pentru vânzarea telescaunului. Banii vor folositi în continuare tot pentru dezvoltarea localitãtii sau pentru dezvoltarea statiunii Straja. Straja este a municipiului Lupeni deci banii sunt pentru dezvoltarea localitãtii”, a mai precizat edilul din Lupeni.

Din demolarea telescaunului din Lupeni urmeaza sa fie vandute 100 de scaune fixe, 5000 de metri liniari de cablu, dar si 32 de piloni. Valoarea acestor bunuri a fost evaluata de lucratorii Primariei la suma de 300 de mii de lei.

Monika BACIU