Situatie fãrã precedent la Petrosani. Directorul de la firma care distrbuia apa în Valea Jiului si-a tãiat singur apa si a debransat întreg cartierul central în care locuieste.

Totul s-a petrecut joi dimineatã, când la primele ore, cartierul central al municipiului Petrosani a fost debransat de la sistemul de alimentare cu apã potabilã. Asta a decis însusi Costel Avram, directorul general al Apa Serv, care locuieste în blocul 5 de pe strada Aleea Poporului, numai cã situatia a degenerat, iar oamenii si-au cerut dreptul. Unii au vrut sã plãteascã, altii au spus cã sunt la zi cu plata, iar la asociatie e închis din cauza celui care gestioneazã aceastã asociatie, care a fost operat si de o vereme a fost nevoit sã stea prin spitale. „Eu locuiesc pe scarã cu directorul de la Ape. E adevãrat cã avem datornici vreo doi locatari, dar nu e vina noastrã, a celor care locuim aici si plãtim lunã de lunã consumul”, spune una dintre vecinele directorului. „El are si altã casã si stã acolo. Nu e corect, trebuia întocmit un tabel cu datornicii si ãia sã fie debransati, nu toatã suflarea”, a adãuguat un alt bãrbat revoltat. „Nu are niciun locatar din scara mea datorii, iar la asociatie, omul care încaseazã banii nu a fost nici o zi de când s-a îmbolnãvit si e în foaie de boalã pânã în februarie. Cred cã si dacã erau datrnici, nu aveau cum sã fi plãtit”, a adãugat un alt locatar. „Nu am vrut sã le dãm drumul în casã. Noi nu avem contracte cu Apa Serv si deci nu aveau ce sã caute aici. Sã se facã tabel cu datornicii! Mi se pare atac la sãnãtatea noastrã una ca asta”, sustine un alt locatar al strãzii.

Oamenii au fãcut scandal, în timp ce responsabilii de la ape au venit cu propriile lor argumente. „Noi am fost trimisi sã debransãm. Nu stim care ce datorie are. Nu avem o situatie exactã. Dar ni s-a spus sã debransãm cele 26 de scãri de bloc care fac parte din aceastã asociatie. Acesta este apometrul din scara în care locuieste seful

nostru. Am debransat pe toatã lumea”, spune unul dintre cei care debransa la rând scãrile de pe Aleea Poporului din Petrosani, în timp ce flutura un aparat de mãsurat. „Nu stim cine e vinovat. Noi doar ne facem datoria”, au spus si ceilalti.

Cu scandal, sau fãrã oamenii au rãmas si cu facturile achitate si debransati. Situatia e unicã si nimeni nu a putut sã spunã care ar fi rezolvarea ei. Asta deoarece locatarii,

chiar dacã ar actiona în instantã vinovatii, ar trebui mai întâi sã se îndrepte spre asociatia de proprietari, a cãrui sef nu e si înlocuitorul e de negãsit, iar mai apoi, asociatia ar trebui sã actioneze în instantã locatarii restantieri.

Oamenii sunt disperati si multi dintre ei au ajuns în pragul înfarctului, când au sesizat cã scãri întregi de bloc, chiar fãrã datorii la apã au fost debransate, pentru cã nu a avut cine sã dea situatia exactã a datornicilor.

Diana Mitrache