Primarul  Dãnut Buhãescu se aflã în vizorul procurorilor. Edilul este supus unor verificãri amãnuntite privind firmele care au executat anumite lucrãri în oras.

Primarul Orasului Uricani, Dãnut Buhãescu, a primit miercuri o vizitã inopinatã de la Parchetul de pe lângã Tribunalul Hunedoara.  Procurorii l-au luat la întrebãri dupã ce împotriva lui a fost depusã o reclamatie privind modul de executie sau atribuire a unor lucrãri de interes local în perioada 2009 – 2012.

„Face parte din  noianul de reclamatii pe care le-am avut de-a lungul anilor din partea “prietenilor”, iar aceasta este una care trebuie solutionatã. Este legatã de lucrãri. Si, am mai avut si altele legate tot de lucrãri. De exemplu, lucrãri executate de primãria orasului Uricani în 2009, 2010, 2011 si 2012. Am gãsit unele care au mai fost reclamate, spre exemplu podul care s-a demolat de la Valea de Brazi.  Am mai avut o reclamatie la DNA pe seama asta, iar acum a apãrut si în aceasta, ultima. E clar, dar eu bãnuiesc si de unde vin reclamatiile astea”, a declarat Danut Buhãescu, primarul Orasului Uricani.

Edilul mai spune cã de-a lungul anilor a trebuit sã facã fatã mai multor reclamatii de la toate structurile de anchetã si cã nu a fost nicio problemã  pânã acum“Acestea sunt clasice, de fiecare datã sunt la fel. Aceasta nu este prima, dar chiar nu le-am numãrat câte am avut de-a lungul anilor. Si, vã garantez cã o sã mai am, pentru cã atâta timp cât esti la primãrie si esti în politicã, ai “prieteni” tãi si dusmanii,  iar ei trebuie sã-si facã treaba.  Nu am avut reclamatii doar la Parchet, ci si la DNA si la IPJ. Am avut si o sã mai am, cã asa e viata de primar”, a mai afirmat Buhãescu.

Primarul Uricaniului va fi chemat sã dea declaratii la Deva, la sediul Parchetului, dupã ce actele care au fost puse la dispozitia anchetatorilor, vor fi studiate.

Luiza Andronache