Judecat într-un dosar de corupere sexualã, Adrian Sucilã a îmbrãcat din nou haina de politist. De miercuri, el s-a întors la lucru, la Politia Vulcan.

A fost arestat mai bine de 6 luni, din 4 iulie 2012, dupã ce a fost ridicat de acasã într-un dosar extrem de controversat.

Adrian Sucilã a fost acuzat cã l-a corupt sexual pe fiul de 16 ani al fostului viceprimar din Vulcan, Angela Stoica si a întretinut cu el relatii sexuale, în timp ce fiica majorã a politicianului, Mihaela Stoica, ar fi filmat scenele. Aflat în arest, în penitenciarul Aiud, desi si-a sustintut mereu nevinovãtia, Sucilã a fost suspendat din functie, pentru cã nu putea sã fie si la politie si în puscãrie în acelasi timp. Luni, însã, a fost eliberat sub control judiciar, decizia definitivã apartinând Tribunalului Hunedoara, asa cã acesta s-a întors de ieri la Politia Vulcan.

„A fost suspendat pe perioada arestului preventiv, însã acum s-a întors, fiind pus la dispozitia Politiei Vulcan.

I se vor stabili anumite sarcini, expres mentionate de cãtre superiorul sãu ierarhic”, a  declarat Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt al IPJ Hunedoara. Colegii lui sunt, însã, cei care îl vor supraveghea atent pânã la stabilirea unei sentinte definitive în acest proces care merge mai departe, pentru cã eliberarea lui are conditii bine stabilite.

„Pe durata liberãrii provizorii sub control judiciar, inculpatul va respecta urmãtoarele obligatii: sã nu pãrãseascã localitatea de domiciliu, respectiv municipiul Vulcan, decât cu încuviintarea instantei; – sã se prezinte la instantã la fiecare termen de judecatã sau ori de câte ori este chemat; – sã se prezinte la Politia municipiului Vulcan, organ desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemat; – sã nu îsi schimbe locuinta fãrã încuviintarea instantei; – sã nu detinã, sã nu foloseascã si sã nu poarte nici o categorie de arme; – sã nu se afle în locuinta pãrtilor vãtãmate Stoica Mihai Alexandru si Stoica Mihai sau în locuinta martorei Stoica Angela; – sã nu ia legãtura cu niciuna dintre pãrtile vãtãmate mai sus mentionate sau cu inculpata Stoica Mihaela Gabriela si nici cu martorii Stoica Angela, Vascovici Petru, Tãtãrcan Anca Cristina, Majai Csaba Attila si nici cu vreo rudã sau prieteni ai acestora si nici sã nu comunice cu acestia, direct sau indirect. Atrage atentia inculpatului cã în caz de încãlcare cu rea-credintã a vreuneia dintre obligatiile mai sus mentionate, instanta va lua fatã de acesta mãsura arestãrii preventive”, se aratã în dispozitivul sentintei pronuntate de magistratii de al Petrosani.

Carmen Cosman