SAMSUNGA împrumutat 3 milioane de lei  si are de plãtit 4 milioane. Vorbim de orasul Aninoasa care la finele lunii ianuarie va ajunge în faliment. Creditorii de la bancã au amenintat administratia orasului cã pune poprire pe toate sumele ce le va încasa la primãrie, iar situatia este alarmantã.

Asta o recunoaste si primarul Nicolae Dunca, cel care a afirmat cã a cãutat solutii la senatorii din Valea Jiului, pentru cã altfel nu mai are ninoi solutie. „Din pãcate cu banca ne apasã acest împrumut care la ora actualã e de 40 de miliarde. Penalitãtile sunt la 15 – 16 mil de lei vechi pe zi. O sã riscãm sã fim executati silit si, apoi nu vom mai putea înacasa niciun leu. Nu vom mai avea iluminat public, nu vom mai da salarii, nimic…”, a declarat Nicolae Dunca, primarul orasului Aninoasa.

Toate sperantele primarului Dunca sunt acum puse în sema premierului si a senatorului Cosmin Nicula, pentru cã situatia este fãrã întoarcere. „Dacã nu deblocãm situatia în ianuarie, banca nu ne mai pãsuieste. Deci, asm luat legfãtura cu senatorul Nicula l-am rugat sã facã interventii la primul ministru ca sã ne aloce niste sume dinfondul de  rezervã ce stã la dispozitia primului ministru, pentru a debloca situatia. Promisiuni avem…”, a mai adãugat Dunca.

Banii au fost împrumutati pe vremea vechii administratii, iar fostul primar a luat împrumutul pentru lucrãri pe care încã nimeni nu le-a vãzut în oras.

„A fost luat un împrumut pentru investiti; gaz metan, reabilitarea primãriei, dar în special pentru gaz metan, gaz metan care nici acum nu este adus la final. Din iunie 2012, când am preluat manbdatul am luat legãtura cu constructorul, dar s-a ajuns pânã la primãrie si acum, cã e frig, lucrãrile au fost sistate”, a conchis Nicolae Dunca.

Orasul Aninoasa a rãmas în ultimii ani, mai mereu fãrã bani, iar din acest motiv nici vechiul primar nu îsi permitea sã mai lumineze strãzile. Acum, însã, banca nu mai admite amânãri si situatia ar putea sã devinã alarmantã la 31 ianuarie,

Diana Mitrache