Indivizii actioneazã noaptea, demonteazã cu maximã precizie, în liniste usile de fier ale blocurilor, ceea ce denotã cã planul este bine stabilit.

Amatorii de fier vechi furã tot ce prind, demolând zone întregi si devenind un pericol public.

Se furã din incinte si proprietãti, din spatii publice si institutii, de la roti de locomotivã si sine de cale feratã, pânã la tevi de apã si termoficare, la garduri si pubele de gunoi, cruci de fier din cimitire, fierul din peretii clãdirilor construite din beton armat, cablurile electrice, capace de canal cu sutele etc., etc. Pagubele sunt însemnate si acest adevãrat fenomen parcã nu se mai terminã.

Autorii furturilor foamei, cum sunt numite datoritã sãrãciei accentuate, au o imaginatie si un curaj demn de cauze mai bune.

Ieri, 15 ianuarie, locatarii din douã scãri de bloc de pe strada Aviatorilor, din Petrosani, erau indignati, disperati, dar si speriati cã li s-au furat usile de la casa scãrii. Este vorba de blocul 50, scara 2 si blocul 70A, scara 2. Fiind o zonã dens populatã, oamenii considerã cã hotii le pot da în cap dacã din întâmplare ar iesi sau intra în bloc tocmai când acestia opereazã, astfel surprinzându-i fãrã voie în fapt.

De precizat cã indivizii actioneazã noaptea, cu maximã precizie, în liniste, ceea ce denotã cã planul este bine stabilit.

Ileana Firtulescu