SAMSUNGInstanta de la Petrosani a amânat din nou termenul de judecatã în procesul fostilor sefi ai minei Uricani, din cauza avocatilor apãrãrii. Paula Iacob si Daniel Ionascu nu au mai ajuns la proces, dar si-au motivat absentele.

Trei martori care au venit marti la Petrosani sã dea declaratii în fata instantei nu au avut prilejul sã o si facã nici la termenul stabilit la 15 ianuarie, din vina avocatilor, care pentru a doua oarã nu ajung la Petrosani. De aceasta datã a lipsit motivat Paula Iacob, care a depus o copie xerox la dosar prin care justificã o interventie chirurgicalã, motiov pentru care nu a fost prezentã. Nici celãlat avocat, Daniel Ionascu nu a venit. Asta dupã ce la

termenul ultim de luna trecutã el a fost cel care a avut o problemã medicalã.

De aceastã datã Ionascu a avut un alt proces la Covasna. Instanta a cerut, însã, ca cei doi sã poatã fi reprezentati de alti colegi de la Hunedoara, în astfel de situatii. Asta pentru cã martorii, rudele celor decedati dar si reprezentantii legali ai pãrtilor implicate sã nu mai facã drumuri degeaba. „Noul termen a fost stabilit la data de 26 februarie si este unul obiectiv. S-a dat termen având în vedere cã doamna avocat Paula Iacob e bolnavã si a prezentat acte medicale doveditoare.  Când doamna va fi prezentã, noi vom face cerere de probe”, spune Ioan Zgripcea, avocatul lui Florin Munteanu, unul dintre inculpati.

Se împlinesc curând doi ani de când 5 electricieni au murit în urma unei explozii pe galeria principalã, iar itele sunt tot mai încurcate. Pânã acum doar doi martori au fost audiati, iar lipsa avocatilor devine o problemã, la care instanta a cerut o rezolvare, având în vedere cã din actele medicale ar rezulta cã Paula Iacob ar putea sã aibã probleme grave, în conditiile în care riscã amputarea, dacã medicii medicii vor considera, a unei pãrti din laba unui picior.

Doi dintre inculpati, Dragos Aurelian Ciucã si Claudiu Lucian Butari, sunt apãrati de avocatul Paula Iacob, cea care a cerut la termenul din februarie 2012 sã studieze dosarul. Asta pentru ca avocata e de pãrere cã accidentul în care 5 electricieni au murit pe galeria principalã s-a produs din cauza unor cauze fortuite.

Patru fosti sefi ai Exploatãrii Miniere Uricani, respectiv Dragos Aurelian Ciucã, Claudiu Lucian Butari, Nicusor Florin Moga si Florinel Moldovan, au fost trimisi în judecatã de procurori, pentru ucidere din culpã.

Diana Mitrache