blocurile2Dacã toate lucrurile merg conform planului, la Petrosani, în acest an, peste 20 de blocuri ar putea fi anvelopate.  11 dintre acestea sunt pe lista de investitii încã de anul trecut.

„Administratia localã îsi propune continuarea acestui program de anvelopare a blocurilor, tot în numãr de 10, 11 blocuri, ar fi dorinta noastrã.

Trebuie sã vedem care vor fi alocãrile bugetare, adicã sã adoptãm bugetul local pe anul 2013, pentru a vedea sumele de care dispunem pentru aceastã destinatie”, a declarat Dorina Nitã, viceprimarul Municipiului Petrosani.

Însã, acest plan depinde foarte mult de mentinerea în vigoare a legislatiei actuale, în care este specificatã si contributia Guvernului la finantarea proiectelor de anvelopare.

“Pe lângã fondurile de care dispunem, vã dati seamã cã noi le alocãm tinând seama de prevederile Ordonantei 18, care spune cã aici cota de participare din bugetul local este de 30 %  si 50 % din partea Guvernului.

Deci, trebuie sã vedem si dacã aceastã ordonantã rãmâne în vigoare în anul 2013”, a mai spus Dorina Nitã.  Cele mai multe blocuri care urmeazã sã fie reabilitate termic sunt din zona Aeroport, strãzile Pãcii si Independentei.

Luiza Andronache