„Cartonarii” sunt supãrati pe edili

SAMSUNGSãracii din municipiul Petrosani sunt supãrati foc pe angajatii cu salubritatea pentru cã ridicã containerele prea des

Nevoiasii din „capitala” Vãii Jiului care trãiau de pe urma hârtiei, plasticului, fierului si chiar a resturilor alimentare descoperite în containerele de gunoi, au rãmas fãrã obiectul muncii.

Edilii din Petrosani au reorganizat serviciul iar colectarea gunoiului se face ori de câte ori este necesar, de multe ori chiar si de douã ori pe zi. Acest lucru a stârnit supãrarea „cartonarilor” care le reproseazã edililor cã ridicã gunoiul prea des, iar ei nu mai au ce gãsi la container. „Este crizã, sã mai facã si ei economie si sã ridice gunoiul mai rar. Nu moare lumea dacã e containerul plin dupã amiaza, cã noi nu mai avem ce aduna. Hârtie nu, mâncare nu, pentru cã stau la pândã si cum se umple gheena vin sã o goleascã. Din asta trãim si noi si suntem multi care nu avem ce mânca”, spune Marcel (42 de ani), unul dintre cei afectati de vigilenta muncitorilor de la salubritate.

Edilii recunosc cã au pãtit sã fie certati de cãtre cei care cautã prin gunoi si spun cã. „Este adevãrat cã nu o datã, când am iesit dupã amiaza la inspectie în oras, mi-au spus cã golim containerele prea des. Cetãteanul plãteste pentru acest serviciu si este normal sã vadã pentru ce a plãtit.

Dacã se impune, containerele de gunoi sunt ridicate si de douã ori pe zi”,mai spun angajatii municipalitãtii.

Maximilian Gânju

Advertisements