Adrian Sucilã, politistul din Vulcan acuzat de corupere sexualã si act sexual cu un minor, este în sfârsit, liber. Magistratii Tribunalului Hunedoara au admis cererea de eliberare sub control judiciar formualtã de fostul politist.

Adrian Sucilã va fi eliberat din arest, din Penitenciarul Aiud, unde se aflã acum. Magistratii Tribunalului Hunedoara au respins recursul Parchetului la solutia instantei Judecãtoriei Petrosani, prin care Sucilã urma sã fie cercetat în stare de libertate, astfel cã Sucilã este liber dupã sase luni de arest preventiv. Decizia magistratilor este definitivã, a precizat Ildiko Glãman, purtãtorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara. Dar, chiar dacã nu se mai aflã dupã gratii, Sucilã are o serie de interdictii, conform dispozitivului sentintei. „Pe durata liberãrii provizorii sub control judiciar, inculpatul va respecta urmãtoarele obligatii: sã nu pãrãseascã localitatea de domiciliu, respectiv municipiul Vulcan, decât cu încuviintarea instantei; – sã se prezinte la instantã la fiecare termen de judecatã sau ori de câte ori este chemat; – sã se prezinte la Politia municipiului Vulcan, organ desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemat; – sã nu îsi schimbe locuinta fãrã încuviintarea instantei; – sã nu detinã, sã nu foloseascã si sã nu poarte nici o categorie de arme; – sã nu se afle în locuinta pãrtilor vãtãmate Stoica Mihai Alexandru si Stoica Mihai sau în locuinta martorei Stoica Angela; – sã nu ia legãtura cu niciuna dintre pãrtile vãtãmate mai sus mentionate sau cu inculpata Stoica Mihaela Gabriela si nici cu martorii Stoica Angela, Vascovici Petru, Tãtãrcan Anca Cristina, Majai Csaba Attila si nici cu vreo rudã sau prieteni ai acestora si nici sã nu comunice cu acestia, direct sau indirect. Atrage atentia inculpatului cã în caz de încãlcare cu rea-credintã a vreuneia dintre obligatiile mai sus mentionate, instanta va lua fatã de acesta mãsura arestãrii preventive”, au precizat magistratii de al Petrosani.

Arestat preventiv în data de 4 iulie în arest preventiv, Adrian Sucilã este judecat pentru corupere sexualã si act sexual cu un minor, acesta fiind fiul fostului viceprimar din Vulcan, Angela Stoica. În acelasi dosar, fiica fostului viceprimar, Mihaela Stoica, este judecatã în libertate pentru complicitate la act sexual cu un minor si corupere

sexualã. Sucilã a fost arestat în luna iulie, dupã o descindere a procurorilor de la Parchetul de pe lângã Tribunalul Hunedoara.

Carmen Cosman