caz social2Viata nu este dreaptã pentru o familie din Lupeni. Doi bãtrâni sunt bolnavi, fãrã bani, iar casa stã sã cadã pe ei. Si, pe lângã toate acestea, nici mãcar bani de lemne sau de mâncare nu au.

Teamã nesfârsitã, frig cumplit si foame…Asta este ceea ce simt doi bãtrâni din Municipiul Lupeni, din cartierul Stefan, zi de zi, noapte de noapte. Le este fricã sã mai stea în casa învechitã de timp, care imediat se prãbuseste, lemne de foc nu au, iar seara, spun ei, se pun la culcare doar pentru a nu mai simti foamea. Trãiesc amândoi dintr-o pensie mizerã, care nu le ajunge nici mãcar pentru subzistentã.

“Nu avem bani, iar la primãrie ni se spune sã ne descurcãm singuri. Pensia mea este de 350 de lei doar. Înghetãm de frig, nu am primit nici banii de lemne, dar degeaba. Sotia mea merge în fiecare zi la primãrie si nu i se acordã nici ajutor social, pentru cã cei de acolo spun cã este mare pensia. 354 de lei este o pensie mare? ”, a spus cu amãrãciune în glas Tiberiu Beseni.

Sotia lui merge zilnic la primãrie în sperantã cã poate va primi ajutorul de încãlzire, bani cu care sã cumpere lemne. “Numai noi stim cum ne este. Seara ne bãgãm amândoi în pat ca sã ne încãlzim, cã altã solutie nu avem”, a spus Iuliana Beseni.

caz social3Reprezentantii municipalitãtii au fost informati în legãturã cu situatia celor doi si au promis cã vor încerca sã-i ajute..

“Vom încerca sã-i ajutãm si în ceea ce priveste situatia cu locuinta, care este destul de afectatã. Vom încerca sã le atribuim un ajutor de urgentã, dar întrucât nu s-a aprobat bugetul, trebuie sã mai asteptãm putin.  În privinta dosarului de încãlzire a locuintei, Tiberiu Beseni are unul depus în data de 5.11.2012, nr. 307,  si a primit deja banii pe luna noiembrie.  Pentru luna decembrie îi va primi în ianuarie”, a declarat Gabriel Lungu, city manager Municipiul Lupeni.

Însã pe lângã frig si teamã, cei doi  au zile grele si pentru cã nu îsi pot asigura hrana zilnicã. Sunt bolnavi si singuri.

Luiza Andronache