Printr-o hotarare de Guvern, Stefan Dezmeri este, de ieri, noul prefect de Hunedoara. Numirea lui Stefan Dezmeri in fruntea Prefecturii Hunedoara vine ca urmare a desemnarii, la sfarsitul anului trecut, a lui Attila Dezsi in functia de secretar general al Guvernului.

Dezmeri stefan are 53 de ani, este de profesie inginer, dar este si absolvent al unui master de  politici publice si dezvoltare locala organizat de SNSPA. Din anul 2011 a indeplinit functia de presedinte executiv al Organizatiei Judetene Hunedoara a UDMR. A abslovit Institutul de Mine Petrosani. De-a lungul timpului Dezmeri a urmat si absolvit mai multe  cursuri de perfectionare in domeniul sau de activitate, dar si un curs postuniversitar de management la Universitatea Petrosani. Este absolvent al Masterului de Politici Publice si Dezvoltare Locala organizat de SNSPA – Facultatea de stiinte Politice Bucuresti. Timp de 20 de ani, pana in 2005, a lucrat la Exploatarea Miniera Petrila, apoi la Biroul Roman de Metrologie Locala. Intre anii 2004 si 2008 a fost membru in Consiliul Local Petrila.

A fost membru fondator al Organizatiei UDMR Petrila, presedinte al acesteia intre anii 2000 – 2011, membru in Biroul Permanent al Organizatiei Judetene Hunedoara a UDMR, iar din 2011 a fost presedintele executiv al Organizatiei Judetene Hunedoara a UDMR. Dezmeri stefan este vorbitor nativ al limbilor maghiara si romana, dar si vorbitor de engleza, franceza si rusa.

Carmen Cosman