Polițist pus în încurcătură. Ce boacănă a făcut?

A gentul și-a întrebat colegii cum să procedeze la soluționarea unui accident rutier soldat cu pagube materiale, pentru că șoferii implicați n-au ajuns la un acord cu privire la vinovat.

Sfatul celor mai ”bătrâni” a fost să-i ”ardă” pe amândoi șoferii, lucru pe care tânărul agent l-a și făcut.
Accidentul rutier a avut loc pe DN 66, în localitatea Sântămărie-Orlea, iar șoferul care s-a conside­rat amendat pe nedrept circula pe banda 1 a drumului național, iar celălalt conducător pe banda 2, bandă care se îngusta. Acesta ar fi trebuit să acorde prioritate celor care circulau pe banda 1, bandă continuă, iar cele două mașini s-au tamponat. Cei doi șoferi au mers la poliție pentru a de declarații, iar organul de poliție a stabilit vinovatul. ”Cu toate acestea, a doua zi, agentul de poliție a întocmit un proces-verbal de sancționare a petentului, în lipsa acestuia. Arată că la rubrica martor asistent a fost trecut un polițist, astfel că procesul-verbal nu este legal întocmit”, se arată în dosar. Prin urmare cel amendat s-a adresat Judecătoriei Hațeg pentru anularea procesului verbal de contravenție. IPJ Hunedoara a solicitat instanței respingerea cererii ca neîntemeiată, având în vedere faptul că procesul-verbal de sancționare este temeinic și legal întocmit.
Magistratul care a soluționat dosarul a dispus citarea în calitate de intervenient forțat a conducătorului auto implicat în accident. Instanța a descoperit că martorul din procesul verbal nu este polițist așa cum a susținut cel amendat, ci o persoană civilă. În schimb, magistratul a constatat că polițistul constatator nu a fost la fața locului, întocmind procesul-verbal ulterior, în baza declarațiilor părților.
”Cu ocazia cercetării la fața locului, agentul de poliție a arătat că, întrucât nu a fost prezent la fața locului, iar persoanele implicate în accident nu au înțeles să soluționeze incidentul pe cale amiabilă, și-a întrebat colegii cu mai multă experiență cum să procedeze, iar aceștia l-au sfătuit să îi amendeze pe ambii conducători auto implicați”, se mai arată în dosarul de judecată. Franchețea polițistului a convins instanța de judecată să anuleze procesul-verbal de contravenție întrucât nu este conform cu realitatea.

Advertisements