Doi mici pui de cucuvea au fost salvați de inspectorii de la Garda de Mediu Hunedoara, săptămâna trecută. Specialiștii au fost chemați imediat ce păsările au fost găsite și, pentru că nu știu încă să zboare, sunt ținute în adăpost. Un pui de cucuvea a fost salvat, în ziua de 2 iunie de către comisarii Gărzii Naționale de Mediu Hunedoara. Pasărea e prea mică și se pare că a fost și foarte înfometată, pentru că, imediat ce a fost dusă în siguranță, a mâncat pe săturate. Dar nu este singura pasăre ce a fost găsită, pentru că joi dimineață, inspectorii au mai plecat să recupereze o alta.
„Am fost anunțați de proprietarul unei case despre existența unui puiuț de cucuvea care nu putea să zboare. Am trimis echipa de comisari, cu reprezentanți de la DSVSA și ai Grădinii Zoologice de la Hunedoara, unde a și fost primită în gazdă. Au ridicat-o, a fost consultată din punct de vedere medical și se pare că îi era doar foarte foame”, a spus Dorel Bretean, șeful GNM Hunedoara. Până va ajunge la maturitate și va putea fi eliberat în siguranță în natură noua casă a păsării este Gradina Zoologică Hunedoara unde este hrănită și îngrijită cu mare atenție și multă dragoste și, de joi se pare că mai are un confrate. „Am avut și o altă sesizare și colegii mei au plecat la fața locului. Acesta este în zona Călan”, a mai spus Dorel Bretean, șeful GNM Hunedoara.
Inspectorii Gărzii de Mediu Hunedoara spun că, făcând o paraleleă cu ursuleții ce ajung prin alte locuri și sunt găsiți de oameni, la noi, apar aceste păsări, mici pui de cucuvele.

Diana Mitrache