D osarul finalizat de procurori s-a plimbat o vreme între instanțele din județul Gorj și cea din Petroșani, până când s-a stabilit care dintre ele are competența teritorială în soluționarea cazului.

După atacul de la bancomatul din Petroșani, suspecții au aruncat în aer un alt bancomat din localitatea Polovragi, județul Gorj. Suspecții sunt acuzați de furt calificat.
Tentativa de furt din complexul comercial de la ieșire din Petroșani a avut loc în ultima parte a anului 2019. Suspecții, P. Robert și . Gheorghe au reușit să distrugă bancomatul de la Kaufland, dar n-au putut ajunge la casetele cu bani și s-au făcut nevăzuți până să ajungă angajații de la firma de pază a complexului. Polițiștii au stabilit atunci că hoții ar fi spart cu o rangă automatul în încercarea de a ajunge la casetele de bani. La scut timp suspecții au acționat din nou, în Polovragi, de unde au luat suma de 177.000 lei. Au provocat cu un dispozitiv artizanal o explozie la bancomatul unei bănci din localitate și au distrus sistemul de închidere pentru a ajunge la bani. Inițial, dosarul cu cei doi inculpați a ajuns la Judecătoria Novaci, apoi la Petroșani și s-a reîntors în Gorj, la Judecătoria Târgu Jiu, unde se află în camera preliminară. Judecătorul de cameră preliminară urmează să se pronunțe zilele acestea cu privire la dosar, respectiv dacă se poate începe judecata pe fond.