Senatorul Cristian Resmeriță îi cere secretarului de stat Lucian Heiuș demisia. Asta, după ce liberalul de la Ministerul Finanțelor ar fi participat într-o emisiune tv în care a spus că angajații de la CEH nu muncesc și sunt plătiți degeaba. Afirmațiile senatorului au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă, la Petroșani. Lucian Heiuș a spus că minerii și energeticienii, care, de 3 luni de zile sunt plătiți de AJOFM, nu muncesc. Asta, în condițiile în care minele din Valea Jiului scot maxim 100 de tone de huilă, iar termocentrala Mintia stă din luna martie, în timp ce termocentrala Paroșeni nu poate funcționa în fiecare zi a unei săptămânii.
„Guvernul liberal, inclusiv eu, a făcut niște eforturi foarte mari și pe care nu trebuia să le facem. Atenție! Am pompat, în CEH, doar în acest an, câteva milioane de euro, fără ca să scoatem nimic. Dar, dacă nu făceam asta, se închideau minerii în mină și eram pe toate posturile. Am dat, cred, peste 15 milioane de euro, doar salarii nemuncite ”, a spus Lucian Heiuș, secretar de stat în ministerul Finanțelor (PNL). Această afirmație l-a făcut pe senatorul Cristian Resmeriță să îi ceară demisia secretarului de stat Lucian Heiuș. „Reprezintă cea mai mare umilință la care pot să fie supuși angajații CEH și o spun, nu ca senator al României, ci ca om care trăiește aici, în Valea Jiului. Cred că domnul Heiuș, în calitate de membru PNL și secretar de stat la Ministerul Finanțelor a făcut greșeala vieții lui. O să cer ca domnul Heiuș să fie demis din Guvern. Va fi o cerere de la un parlamentar de opoziție, pentru că văd că reprezentanții PNL merg pe o linie”, a spus Cristian Resmeriță, senator PSD.
Cristian Resmeriță susține că linia de partid pe care merg liberalii este aceea de a denigra minerii și energeticienii, și îl dă de exemplu și pe primarul Florin Oancea de la Deva, care, la rândul său, a avut o exprimare nefericită vis-a-vis de mineri, atunci când Deva a rămas fără căldură, în miez de iarnă. Din păcate, Complexul Energetic Hunedoara nu a reușit să vândă nimic în zilele trecute, când prețul energiei a fost unul record, și când cel mai bine s-a vândut energia pe cărbune. Și asta, pentru că minele din zona noastră au scos 100 de tone de huilă, iar Termocentrala Paroșeni nu a putut să funcționeze.

Diana Mitrache