Scene înfiorătoare în zona Câmpu lui Neag. Cadavrele mai multor câini au fost găsite, înfășurate în pungi de plastic, împânzind zona turistică. Fotografiile au ajuns pe site-urile de socializare și poliția a  demarat o anchetă. Cadavrele animalelor au fost descoperite de un bărbat în zona Câmpușel. Omul spune că s-a temut că oamenii sunt în pericol acum, pentru că animalele sălbatice ar putea fi atrase de stârvuri. Imediat, poliția a intrat pe fir și a demarat o anchetă. Potrivit oamenilor legii, există suspiciunea că acești câini au fost uciși și apoi transportați în acel loc, împânzit de turiști.

Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara, a menționat, în cadrului unui cominicat remis presei că „polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Hunedoara au demarat verificări vizând stabilirea circumstanțelor uciderii animalelor și a identificării prezumtivilor autori.  

Chiar în acest moment, polițiștii se află în teren pentru soluționarea acestui caz, în scopul stabilirii circumstanțelor în care au fost omorâte animalele fiind solicitat sprijinul specialiștilor DSVSA Hunedoara.

Potrivit legii, „persoanele care asistă în mod direct sau dețin date cu privire la situații de potențial risc pentru animale și le aduc la cunoștința opiniei publice sau instituțiilor abilitate din domeniul protecției animalelor, pot fi audiate cu privire la aspectele concrete cunoscute, în raport de situația ce face obiectul verificărilor.

Legislația privind protecția animalelor reglementează situația tuturor animalelor, inclusiv a celor sălbatice, consfințind o serie de drepturi și obligații atât în sarcina deținătorilor acestora, cât și în sarcina autorităților responsabile și instituțiilor statului.

Deținătorii de animale au în mod obligatoriu și responsabilități privind întreținerea și supravegherea acestora, tratamentul aplicat animalelor excluzând orice act de cruzime și violență.

 

Diana Mitrache

Imagini sursa facebook