M anagerul teatrului de la Petroșani, Cosmin Rădescu nu a putut fi evaluat nici acum. În această săptămână s-a întrunit, din nou, comisia de evaluare, dar examenul a fost întrerupt. Cei din Consiliul Județean Hunedoara spun că vor relua procedura cât mai curând. Cosmin Rădescu, managerul actual al Teatrului Dramatic I.D Sîrbu, a profitat de fiecare moment și, de 3 ani, nu a fost deloc evaluat, deși, potrivit instanței la care a pierdut, procedura este una absolut necesară și obligatorie. Și de această dată, Rădescu a avut noroc, pentru că unul dintre membrii comisiei, reprezentant al Teatrului din Ploiești, a fost chemat la primărie, fix în momentul în care Cosmin Rădescu era în timpul evaluării și, ca urmare, procedura a fost întreruptă.
„ Acum a început evaluarea dosarelor și am înțeles că s-a oprit la interviul on-line. Cred că acum comisia de evaluare va decide ceea ce va face. Dar eu cred că, într-un timp foarte scurt, conform hotărârii Curții de Apel el va trebui să fie evaluat. E posibil ca lucrurile să meargă înainte, dacă și-a făcut treaba”, a spus Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara. Actorii de la Petroșani au protestat la sediul Consiliului Județean Hunedoara în luna iunie 2020, nefiind de acord cu faptul că managerul ar urma să fie evaluat, iar la termenul fixat inițial în 2021, din luna aprilie, managerul și-a scos un certificat medical din care reiese că a fost bolnav și nu a putut să participe (deși interviul era tot on-line). Instanța a decis definitiv și irevocabil că „procedura de evaluare trebuie să demareze în 60 de zile de la depunerea raportului de evaluare 189/2008 și Ordinului Ministrului Culturii nr 2599/2015. Evaluarea managerului Teatrului Dramatic I.D Sîrbu de la Petroșani, a cărui intervenienți sunt angajații, este OBLIGATORIE, prevăzută în actele normative de mai sus, dar și în Contractul de management pe care reclamantul l-a încheiat în anul 2017”.
„Eu știu că o legislație trebuie respectată și că orice manager al instituțiilor de cultură trebuie evaluat în fiecare an, lucru care trebuie respectat și de către managerul teatrului din Petroșani. Sunt emise două dispoziții ale președinților Consiliului Județean, prin care el trebuia evaluat. Pentru 2019 nu a putut fi evaluat la timp, din cauza pandemiei. Apoi a cerut suspendarea dispoziției. Am mers în instanță, atât la Tribunal, cât și la Curtea de Apel. Cert este că are o sentință definitivă și irevocabilă, prin care managerul trebuie să fie evaluat”, a mai adăugat Costel Avram.
Actorii de la Petroșani au protestat în repetate rânduri împotriva conducerii Consiliului Județean Hunedoara și managerul teatrului de la Petroșani a căutat, în ultimele luni, să tot amâne examenul anual, pe care toți directorii din direcțiile subordonate Consiliului Județean Hunedoara l-au susținut la timp. Instanța a mai precizat și că „acuzațiile la adresa anumitor persoane, și anume, Avram Costel și Bolcă Nicoleta, nu au nicio legătură cu prezentul dosar, fiind simple speculații lipsite de relevanță și care oricum NU ÎI ONOREAZĂ, nici pe dumnealor, în calitatea lor de angajați ai unei instuții publice de cultură de un asemenea prestigiu”.

Diana Mitrache