Peisaje inedite, natură, aer curat și relaxare. Sunt ingredientele principale pe care le-au pregătit cei de la Campingul Valea Iarului, de la poalele munților Retezat, turiștilor care vor să evadeze din aglomerația urbană. La jumătatea lunii, campingul se redeschide, respectând normele sanitare impuse de pandemia de coronavirus.
”Începând cu data de 15.05.2021, Camping Valea Iarului se redeschide!! După o iarnă prelungită, revenim cu forțe proaspete și nelipsita voie bună. Barul va fi complet utilat, corturile instalate și terasa pregătită. Vă așteptăm în număr cât mai mare (dar în același timp respectând și regulile de prevenire a virusului COVID-19) să ne bucurăm de vremea bună și de un peisaj inedit”, spun reprezentanții campingului. Corturile sunt amenajate exact ca si-o cameră de hotel. Fiecare cort are 3 paturi, în prețul de cazare este inclus si accesul la duș și toalete. În inima Retezatului, între munți, de la ușa cortului, turiștii pot admira un peisaj ce, pentru iubitorii muntelui este minunat.
Campingul Valea Iarului e așezat sub crestele falnice ale Iorgovanului, în poiana de la intrarea în Valea Iarului, departe de zgomotul mașinilor și de semnalul de la telefonul mobil. Zona, de o frumusețe ireală, se întinde până spre circurile glaciare din munții Retezat, dezvoltate în calcar dolomitic, de fapt una dintre cele mai mari zone carstice din țară.

Monika BACIU